Ми отримували з боку МЗС консультації з приводу запрошення на Форум сторін, між якими існують політичні конфлікти - Коваленко

Ростислав Касьяненко  |  Понеділок, 10 жовтня 2016, 21:58
При підготовці останнього Міжнародного Інвестиційного Форуму у Харкові ХОДА  дуже активно співпрацюємо з Міністерством закордонних справ.
Ми отримували з боку МЗС консультації з приводу запрошення на Форум сторін, між якими існують політичні конфлікти - Коваленко

Про це в інтервью шеф-редактору "Справжньої Варти" Ростиславу Касьяненко розповів заступник голови Харківської обласної Ради Віктор Коваленко.

"Це досить доречно, тому що є Указ Президента про ведення міжнародної діяльності для обласних адміністрацій та центральних органів виконавчої влади. Ми дотримуємося тієї позиції, яка є в Міністерстві закордонних справ, з урахуванням безумовно тих інтересів, які є у нас в пріоритетних для нас регіонах. Так, наприклад, ми отримували з боку МЗС консультації з приводу запрошення на Форум сторін, між якими існують політичні конфлікти", - каже він.

За словами Коваленко, організатори Форуму вивчили досвід не тільки минулорічного форуму у Харкові, але й аналогічних заходів в інших областях, а також у Києві. Але ніде, ні на одному форумі, не було одночасно 11 послів, 19 дипломатичних представництв, і 30 країн, які представляли інвестиційні або консалтингові компанії.

Чиновник визнається: окрім 11-ти послів, що прийняли участь у Форумі, були посольства, які були запрошені, але їх візит не відбувся суто з технічних причин - через ротації керівника дипломатичної місії.

"На жаль, 8 керівників посольств, яких нам хотілося б бачити на форумі, не прибули, або в цей час відбувалася зміна посла, - каже Коваленко. - Наприклад, посол Чехії в Україні повернувся на батьківщину, а інший ще не встиг його замінити. Така ж історія з нашим стратегічним партнером - Польщею: пан Літвін 20-го вересня відбув, а новий посол пан Пекло ще поки не приїхав".

Зам. очільника облради також розповів, що посол Азербайджану пан Алієв, який був на Форумі у Харкові минулого року, також поїхав.

"Щодо нового посла, ще тільки отримавши призначення в Азербайджані, він вже заявив, що перша його поїздка в Україні відбудеться у Харківську область. Чекаємо на нього вже у жовтні," - каже Коваленко.

Крім цього, з 11 прибулих до нас послів, шестеро вперше здійснили виїзд з Києва - саме в Харківську область, саме на Форум.

"Для нас це велика довіра наших партнерів. Хотів би відзначити, що практично всі представники дипломатичного корпусу приїхали не самі, а з місцевим бізнесом, це дуже важливо. Той же посол Індії привіз представників п'яти індійських компаній. Аналогічно вчинила білоруська делегація. Бразильські бізнесмени, які прибули разом зі своїм послом, напередодні форуму взяли участь у відкритті в Харкові почесного консульства Бразилії", - розповив чиновник.

Крім того, в той же день, 22 вересня, за участю посла відкрилася виставка, присвячена 25-річчю незалежності Словенії. За словами Коваленко. дуже активну роботу з цього приводу провів почесний консул Словенії  у Харкові Анатолій Бондаренко. Таку ж проактивну позицію займає й почесний консул Албанії Шахін Омаров.

Нагадаем, що під час проведення Форуму у минулому році на сайтах міністерств закордонних справ і Канади, і Великобританії, була розміщена рекомендація не відвідувати Харківську область у зв'язку з тим, що вона прифронтова, і не так далеко ведуться бойові дії з боку Російської Федерації. Цього року ситуація змінилася.

Інтерв`ю з заступником  голови Харківської обласної ради Віктором Коваленком читайте в авторській рубриці шеф-редактора Медіагрупи «Дозори» Ростислава Касьяненка «Справжня Розмова» завтра зранку

До речі під час інтерв`ю пан Коваленко розповів, що кондитерська фабрика «Лісова казка» та хлібозавод «Салтівський» почали експорт своєї продукції в Китай

 

comments powered by HyperComments