Міністр культури зустрінеться з харків`янами вже завтра

Понеділок, 27 березня 2017, 14:31
Зустріч буде публічною
Міністр культури зустрінеться з харків`янами вже завтра

28 березня міністр культури України Євген Нищук проведе у Харкові зустріч із громадскістю, під час якої обговорить їх пропозиції щодо культурних тем.

Зустріч почнеться о 14:00 і пройде у Театрально-концертному центрі (колишня мала зала ХНАТОБу), вхід вільний.

Модератором буде відомий харківський письменник і музикант Сергій Жадан, який, власне, і запросив Нищука до Харкова після скандалу з пам`ятником у центрі міста.

Міністр культури стане також учасником круглого столу із представиками архітектурних кіл та громадських організацій, котрі займаються збереженням історичної архітектурної спадщини.

Раніше Жадан написав Нищуку, що передусім харківська громада хоче знати думку міністра "щодо неправомірності встановлення на харківському майдані Свободи сумнозвісної колони", а також "про загальні питання, пов’язані з історичною та культурною пам’яттю Харкова, з культурною політикою регіону загалом".

Пізніше Жадан повідомив, що приїзд Нищука до Харкова вже гоиується.

Електронна петиція "Свободу площі Свободи! Скасувати результати "бліц-конкурсу" на пам'ятний знак на площі Свободи і провести відкритий міжнародний конкурс" набрала необхідну кількість голосів. Мер міста Геннадій Кернес відповів, що рішення журі конкурсу не скасують, але міськрада врахує рішення суду.

comments powered by HyperComments