"Борги морозимо на 5 рокiв, капремонт двох літакiв та портфель запчастин. Дуже дякую губернатору" - директор ХАЗу

Справжня Варта  |  Четвер, 13 липня 2017, 17:08
Зарплата за березень-квiтень робітникам видана в повному обсязі. Усі питання, що вирішуються на заводі, вирішуються завдяки Юлії Світличній.
"Борги морозимо на 5 рокiв, капремонт двох літакiв та портфель запчастин. Дуже дякую губернатору" - директор ХАЗу

Про це розповів генеральний директор ХДАВП Олександр Кривоконь під час прес-конференції в Харкові, передає "Справжня Варта".

За його словами, за 4 місяці роботи нового керівництва, незважаючи на складні умови та суму заборгованості 3,2 млрд. грн., вдалося досягти певних результатів. Більшість успіхів стала можливою завдяки підтримці ХОДА та губернатора Харківщини Юлії Світличної.

«Хочу особливо підкреслити роль Харківської обласної Адміністрації та висловити велику подяку особисто Юлії Світличній за ту підтримку, яку вони надають нашому підприємству», - підкреслив Олександр Кривоконь.

Одним з найсуттєвіших досягнень є реєстрація законопроекту «Про реструктуризацію заборгованості державного підприємства «ХАВП», який передбачає відстрочку виплати боргів на 5 років.

«Ми сьогодні морозимо цю суму на 5 років, виплачуємо по 440 тисяч у квартал, а після 5 років ми починаємо гасити, але ми просимо списати пеню та штраф», - пояснив гендиректор заводу.

За його словами, сьогодні завод працює по понеділках і вівторках, у середу, четвер і п`ятницю – на 2/3.

«Льотна станція працює на 100%, запчастини на 100%, інвентаризація – на 100%. В середньому щоденно працює 520-530 людей. Списки контролюються мною особисто і готуються потижнево», - пояснив Олександр Кривоконь.

Всім, хто працював у березні і квітні, заробітна плата була виплачена у повному обсязі.

Також за цей термін заводу вдалося провести капітально-відновлювальні роботи двох літаків, сформувати портфель замовлень запасних частин на суму близько 50 млн. грн..

Керівництву вдалося повернути частину боргів від суб’єктів господарської діяльності, винних ХДАВП, а також розробити положення про систему бюджетування і впровадити процес бюджетування з 1.07.2017, визначивши центри фінансової відповідальності, провести навчання задіяного персоналу.

На сьогодні проведені перемовини та визначити напрямки співпраці з керівництвом ПАТ «Мотор Січ» щодо подальшого співробітництва та досягнуті домовленості з «Харківобленерго» щодо реструктуризації заборгованості, створити графік погашення боргів.

Як повідомлялося раніше,  нещодавно Юлія Світлична зазначила можливості стосовно позитивних зрушень щодо діяльності ХАЗу. А прем`єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав губернатора Харківщини у намірі зберегти профіль авіазаводу.

Нагадаємо також, що завдяки Світличній відновлюється Харківський тракторний завод.

comments powered by HyperComments