НАБУ обшукує мерію

Понеділок, 23 жовтня 2017, 11:30
Обшуки проводяться в будинку і офісі одеського міського голови Геннадія Труханова
НАБУ обшукує мерію

Обшуки проводяться в зв'язку з кримінальною справою з придбання будівлі заводу "Краян" з метою переїзду в нього майже всіх департаментів і управлінь одеської міськради, - повідомляє «Справжня Варта».

Як пише видання "Южныій курьер", причиною порушення кримінальної виробництва за фактом покупки стало сума, яку за підприємство заплатила міська влада, а саме 186 мільйонів гривень, з урахуванням його попередньої вартості в 11 мільйонів. Тоді Державна служба фінансового моніторингу заморозила рахунки всіх учасників сумнівної оборудки, а саме розслідування по ній триває більше року.

Як раніше писала «Справжня Варта», Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в управліннях Державної фіскальної служби в Харківській, Полтавській і Дніпропетровській областях. За інформацією НАБУ, обшуки проведено в рамках розслідування «газової справи» депутата Верховної Ради Олександра Онищенка (група «Воля народу»).

Також Генеральна прокуратура пояснила мету повторних обшуків Харківської міськради. Разом з СБУ прокурори обшукали ряд кооперативів, яким був виділена земля.

Однією з фігунтів справи є Тетяна Овіннікова – колишня заступник міського голови, а після порушення справи звілнена з посади і переведена у радники. За даними слідства, Тетяна Овіннікова, діючи в складі організованої групи спільно з іншими посадовими особами, сприяла заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1178 га, чим завдала збитків територіальній громаді на загальну суму понад 128,7 млн ​​грн.

Другим фігурантом справи є Сергій Чечельницький, котрий відсторонений від виконання обов'язків на підставі судового рішення. Він числився начальником управління містобудування та архітектури Харківської міської ради і одночасно – заступником директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин. Тобто, головним архітектором Харкова. Д

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments