Ольга Носова: «Не уявляю своє життя без балету»

Жанна Титаренко  |  Субота, 23 квітня 2011, 01:36
Ольга Носова полюбила хореографію з дитинства. У шкільні роки вона вже їздила на гастролі закордон. Нині Ольга Носова працює в Харківському театрі опери та балету, і бере участь в усіх спектаклях, які є в його репертуарі.
Ольга Носова: «Не уявляю своє життя без балету»

Пані Олю, розкажіть будь-ласка, за який проміжок часу Вам вдалося досягти такої майстерності?

-Займаюсь балетом з 6 років. Закінчила Харківську хореографічну школу №50, потім Харківське училище культури. Дуже вдячна викладачам училища. Вони мені дали багато професійних навиків і дорогу в життя. Наразі, третій рік працюю в Харківському  театрі опери та балету. Не уявляю своє життя без балету. Щоденно займаюсь цією справою.

Настільки мені відомо, Вас запрошували на гастролі до європейських країн. Розкажіть, будь-ласка, у яких країнах Ви побували.

-Так. До Європи запрошують часто. Були гастролі в Англії, Іспанії, Німеччині, Нідерландах, на Канарських островах. Це дуже цікаві поїздки. У новому сезоні з нетерпінням чекаємо чергові гастролі в Нідерландах.

А де Вам найбільше подобається виступати: в Нідерландах, Іспанії, Україні чи де?

-Держава не має значення. Важливим є те, як балет сприймають глядачі. У більшості випадків, за кордоном глядачі мають певний рівень і тому дуже добре сприймають те, що відбувається на сцені. Вони знають куди йдуть і що хочуть там побачити. Також приємно вражають постійні аншлаги.

Найбільше сподобалось на Канарських островах, оскільки взимку там тепло. Температура повітря сягала 35 градусів. Це було чудово. Це незабутні враження. Мені дуже сподобалося.

Мабуть, на Канарських островах Ви побували вперше?

-Ні, це не перші гастролі. Ми зі школи їздили на Канарські острова. Жити без балету не можу.

Як часто Вас можна побачити в Харківських театрах?

-Я беру участь в усіх спектаклях, які входять у репертуар Харківського театру опери та балету (звісно, якщо ми не на гастролях). Запрошення закордон отримуємо часто, але намагаємося все встигати –і  тут, і на гастролях.

Дуже дякую Вам за вражаючий балет і розмову.

comments powered by HyperComments