Геннадій Задирко: Тимошенко хоче водити депутатів строєм в сортир

Сергій Ковтуненко  |  Середа, 24 червня 2009, 11:20
Член фракції БЮТ у ВР – про обіцянки народу, гвалтування Конституції, звільнення Вінського, вкрадені труси і «жахливу брехню».
Г. Задирко: Юля почала зливати своїх.

Геннадій Олександрович, Юлія Тимошенко, різко відзиваючись не тільки про тепер вже екс-міністрові транспорту Йосипі Вінськом, одночасно згадувала і вас – відмітимо, депутата фракції БЮТ. Де ж ви перейшли дорогу своєму патрону?

Ми виявилися крайніми тільки тому, що з нас намагаються зробити цапів-відбивайлів. Насправді, грань дозволеного перейшла Юлія Володимирівна. Програма «Український прорив», під якою підписалися не тільки вона, але і всі депутати однойменного блоку, зокрема, в першому своєму пункті припускає, що нову Конституцію повинен писати народ. Не Юлія Володимирівна з Віктором Федоровичем, не я, не Вінський або Шуфрич, а народ. І тут наша «пані з косою» пішла врозріз з тим, що обіцяла цьому народу і нам, її соратникам по партії. Вона вирішила кинути кістку парламентаріям, дати хабар у вигляді додаткових двох років перебування в кріслах народних обранців, аби ті дозволили їй трішки «погвалтувати» демократію в країні і Конституцію.

Про такий улюблений Юлією Володимирівною імперативний мандат, який дозволить депутатів водити строєм і в сортир, і в їдальню, навіть говорити не доводиться. На її думку, той, хто не тягне носочок і піднімає ніжку нижче, ніж це наказано її ж статутом, вмить підпадає під цей закон. Не варто забувати, що Юлія Володимирівна останнім часом веде політику на знищення демократії в країні: по її указці низка засобів масової інформації позбулися ліцензій за рішенням суду. А хто в країні контролює суди? БЮТ і Партія регіонів. Для чого потрібно було продовжувати повноваження народних депутатів? Щоб за два-три роки прибити все те вільне, що у нас є в країні, і стати чимось на зразок Папуа-Нової Гвінеї?

До речі, щодо виборів Президента в парламенті, так про це в «Українському прориві» теж нема ні слова. Коли в 2007-му ми обиралися народними депутатами, то і думки такої не було – переформатувати Основний Закон. І от тепер, щоб піти від відповідальності за такий непристойний вчинок і не відповідати на незручні питання типу «а чому в 2007-му ви говорили одне, а зараз робите абсолютно протилежне», Юлія Володимирівна зі своїм найближчим оточенням і політтехнологами вирішила чимось зайняти і народ, і ЗМІ.

Я впевнений, що саме її політтехнологи порадили їй кинути в піч передвиборної гонки когось зі своїх. Що б порадили політтехнологи американському президенту, якби його рейтинг до чергових виборів опустився донезмоги? Почати і переконливо виграти якусь маленьку війну за демократію – з Гренадою, наприклад, – і тим самим відвернути народ від внутрішніх проблем. Так і в нашому випадку: хай громадськість і ЗМІ обсмоктують відставку Вінського і демарші Задирка і Каплієнка, аби не копалися в брудній білизні прем'єра і кандидата в Президенти. Був необхідний грандіозний корупційний скандал.

Але чому Вінський?

По-перше, людина з п'ятірки. По-друге, людина, яку в партії вважали, та й вважають, зразком моральності, совістю партії. До речі, це говорила неодноразово сама Юлія Володимирівна. І щоб в головах людей виникла каша, щоб змішалися коні і люди, і не було якихось орієнтирів на лідера партії, вибрали Йосипа Вінського. Так сказали Тимошенко її політтехнологи.

І вона пішла у них на поводі?

Так. Цей хід був продуманий не нею, але нею озвучений. Адже прізвище Вінського прозвучало з вуст Юлії Володимирівни в ефірі телеканалу ICTV, коли вона відповідала на питання, як вона прокоментує вислів Задирка, який не радить їй балотуватися в Президенти, а займатися економікою країни. І відразу ж послідувала конкретна відповідь: Задирко, Вінський і 15 мільйонів гривень. Яке це має відношення до питання?

Але, проте, чутка була запущена. Вона нічого спільного не має з конкретикою. І я не впевнений, що завтра про Вінського не говоритимуть, що в його планах було чітко прописане пограбування Національного банку і в обвалі гривні винен він і лише він, як, в принципі, і в крадіжці кредиту МВФ. Можливо, що йому припишуть ще й зникнення грошей, що поступили від продажу «Криворіжсталі». Юлія Володимирівна щосили використовує принцип Геббельса: брехня повинна бути жахливою.

Ви дійсно зверталися до керівництва «Укрпошти» з вимогою профінансувати рекламну кампанію нової послуги з продажу квитків у відділеннях підприємства?

Хай покажуть це моє звернення або лист. Хай пані Замкова покаже хоч один документ. Вінського почали звинувачувати в тому, чого в природі не існує. Вона і деякі її довговолосі рокери-підлеглі, мабуть, віддають перевагу мові гіпотез типу: я сьогодні хочу звинуватити вас в тому, що у вас може зародитися думка перейти дорогу на червоне світло світлофора.

З Вінським зрозуміло, він – значуща фігура. Але ви ж рядовий, даруйте, депутат. Вас за що?

Не я один. Є ще і Володимир Каплієнко. Просто ми якось сказали Юлії Володимирівні, що країні потрібний сильний прем'єр в її особі, а на президентських виборах партія могла б підтримати когось з відомих колег на кшталт Кириленка, Томенка або того ж Турчинова, або просто нормальних людей типу Тігипка або Гриценка. І ось ця етична, високоморальна пані образилася і включила кнопку під назвою «агітпроп».

Смію відмітити, що з цим справа у Юлії Володимирівни поставлена добре: у цій сфері у неї працюють класні фахівці, які отримують такі ж класні гроші за свою роботу, хоча і завжди відчувають тверду і жорстку руку контролю. Навіть на форумах сидять пристойні журналісти, одержуючі за творчу фігню реальні гроші. За наказом зверху вони починають активно «мочити» опонентів Тимошенко, паралельно згадуючи про те, яка Юля класна.

Більш того, в обов'язки кожного прес-секретаря входить тиражування всієї цієї продукції. Я знаю, тому що, керуючи в Донецьку організацією БЮТ, сам контролював тих, хто багато пише. Тому з нами, цими вискочками, вирішили вчинити як завжди: постаратися обмазати в лайні з ніг до голови. Наказано – зроблено.

Тепер нам з Каплієнком приписали вже і гомосексуальний зв'язок, переконуючи при цьому читачів Інтернету в тому, що Каплієнко хворий на сифіліс, а я у вільний від роботи час, в який ми дерибаним 72 мільйони гривень «Укравтодора», приторговую наркотою.

Поки я займаюся такими от справами, моя дружина в п'яному чаді носиться по італійських бутіках і краде там білизну. Її-то навіщо? Вона ж в Італії не була жодного разу! А як дочці, студентці другого курсу Університету імені Шевченка, читати подібну гидоту про свою матір? Але команда «мочити» поступила, і люди охайно почали її виконувати. А відмашку «мочити» Вінського, Задирка і Каплієнка давав не хто інший, як пастор Олександр Валентинович Турчинов. Він у нас головний агітпропівець в БЮТ, і без його особистої вказівки такі речі не робляться. Цікаво, йому, за його словами, глибоко віруючому християнинові, не гикається від того, що він наказує робити? І ось такі люди сьогодні рвуться до влади в Україні. Я для себе висновок вже зробив: Юлія Володимирівна Тимошенко у владі – це зло. Блок Юлії Тимошенко у владі – це велике зло. І цього допустити не можна.

І 15 мільйонів, про які говорила Таїсія Замкова, генеральний директор «Укрпошти», в ефірі Першого каналу, на розкручування Вінського – це фікція?

Вона могла назвати цифру і 20, і 30 мільйонів. Мільярд, напевно, посоромилася б, але якби прем'єр наполягла, то, хто його знає, може і озвучила б. Зміни до бюджету «Укрпошти» на рекламу планувалися в розмірі один мільйон сімсот тисяч гривень. Відзначу – планувалися. До цього цифра була скромніша – 86 тисяч гривень. Але хтось з оточення Юлії Володимирівни угледів в цьому претензію Йосипа Вікентьєвича на президентську гонку. Ми підготували зразки друкарської продукції відкрито, нічого не соромлячись.

Гаразд, якби це робилося кулуарно. Я ж досвідчена людина, я був керівником штабу БЮТ в Донецькій області, і що таке конспірація мені розповідати не треба. Якби на рівні підсвідомості ми мали на увазі, що у нас є таємничий план розпіарити Вінського для того, щоб він пішов в президенти, ми б прийшли і сказали: вносіть терміново зміни до фінансового плану – один мільйон сімсот тисяч гривень, – затвердіть ці зміни в Мінфіні і ухвалою Кабміну, а ролики і макети ми вам принесемо пізніше. Логічно? Але ми прийшли як нормальні люди.

Ось макет плакату, ось флайеры, ось рекламний ролик. Ми вважаємо, що це буде ефективно, підвищить продаваємість квитків, а «Укрпошта» на кожному квитку заробить п'ять гривень. Що поганого в тому, що людина,яка живе в селі і вирішила з'їздити на море, зможе купити квиток на потяг в своєму поштовому відділенні? Ні ж, Вінський на цій картинці їм заважає. «Його розкручують!» Це Юлія Володимирівна себе піарить на всіх телеканалах, пудрячи мізки громадянам країни, що все у нас добре і ми злітаємо, а не тонемо. Ви, впевнений, ніколи не знайдете ніяких паперів, а в скільки ця реклама обходиться Юлії Володимирівні!

За моїми прикидками, мільйон доларів тільки на це вона вже витратила. А те, що в бюджеті на подібну кампанію грошей заплановано не було, – факт. До речі, а що поганого в тому, що послуги залізниці і пошти рекламує міністр, який за це все відповідає?

У журналістських колах говорять, що підгрунтям конфлікту міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського і прем'єр-міністра Юлії Тимошенко була не тільки політика, але і бізнес. Так чи ні?

Наскільки мені відомо, ні.

А ось за нашою інформацією, Вінський нібито форсував процес акціонування «Укрзалізніці» і відчуження її непрофільних активів. Зокрема, Гниваньського заводу спецзалізобетону, Коростеньського заводу залізобетонних шпал, Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу, Запорізького электровозоремонтного заводу, Київського електровагоноремонтного заводу, Київського електротехнічного заводу «Транссигнал» і Львівського локомотиворемонтного заводу...

Вигадки. Йосип Вінський – державник і, що важливо, з тих соціалістів, які ратують за те, щоб багато що, що вже передане до приватних рук, повернулося до державного управління. А це – чергова вигадка тимошенковсько-турчиновського агітпропу. Вінський, до речі, вирішив провести інвентаризацію «Укрзалізніці», чого ніхто до нього не робив. Ніхто в країні сьогодні не знає точно, чим же залізниця в Україні володіє.

Після таких гучних заяв вас не пресують у фракції? Вітаються «однополчани» або намагаються соромливо обійти?

Поки подзвонив лише один мій колега, який сказав, що йому не пропонували «мочити» Задирка, оскільки знали, що він відмовиться. А так, думаю, що пресувати будуть і у фракції, вимушуватимуть піти. Морально тиснути вже почали цими статейками в Інтернеті, а значить, скоро послідує щось серйозніше. Але життя ж на одному депутатстві не закінчується! Створимо нову партію і з гаслами «Українського прориву» спробуємо обілити тих людей, хто йшов у владу з благими намірами, а не з метою її узурпувати.

 

comments powered by HyperComments