Мирон Маркевич: «Переживатиму за Динамо»

Артем Артемов  |  Вівторок, 28 квітня 2009, 15:45
Тренер «Металіста» – про рівність перших номерів «Динамо» і «Шахтаря» і свої симпатії в українському півфіналі Кубка УЄФА.
Мирон Маркевич: «Переживатиму за Динамо»

Мирон Богданович, Ігор Суркіс сказав, що «Металіст», вибитий «Динамо», був би не гіршим за інших півфіналістів Кубка УЄФА. В зв'язку з цим важко буде дивитися євродербі киян з «Шахтарем», знаючи, що на їх місці могли б бути ви?

(Сміється.) По-перше, дякую Ігорю Суркісу за таку втішну оцінку нашої скромної роботи. По-друге, а чому мені має бути важко дивитися? Навпаки, цікаво. Я точно знатиму, що українська команда гратиме у фіналі.

Якого футболу чекаєте?

Самі розумієте, рівні по класу команди – у кого буде більше спортивного щастя і хто, може, ну зовсім трішки більше, хотітиме перемогти, той і пройде. Мотивація зашкалює і у тих, і у інших. «Динамо» давно не вигравало в єврокубках, а у «Шахтаря» це взагалі вперше...

Кого у суперників виділите персонально?

Не відкрию таємниці: у «Шахтаря» — Срна, якоюсь мірою і Фернандіньйо, ні з чого можуть зробити результат. Що стосується «Динамо», то тут і Мілевський, і Алієв. Вони поведуть за собою.

У кого сильніший воротар?

Богуш і П’ятов за класом рівні.

У Харкові більшість вболіває за «Шахтар». А ви?

Я переживатиму за сильнішого – щоб ця команда потім вже точно привезла в країну єврокубок. Але, знаєте, історично склалося так, що я з дитинства вболіваю за «Динамо». З тих пір, як вперше потрапив до Києва на стадіон, це було так давно, років п'ятдесят тому, кияни тоді грали з «Васко да Гама»... Мені вже важко мінятися. Тому підтримуватиму «Динамо». І буду тільки радий, якщо виявиться, що «Металіст» в 1/8 фіналу поступився майбутньому переможцю турніру. Але головне, щоб кубок був в Україні.

 

comments powered by HyperComments