Хай береже вас Бог, наші козаки! (відео)

Олена О'Лір  |  Четвер, 19 лютого 2015, 20:42
Автор цих двох відеороликів – Сергій Карпенко, доброволець, артилерист, що освоїв був гарматну справу на навчальному полігоні й відтоді вже кілька місяців захищає Україну на східному фронті. За першою набутою за строкової служби військовою професією – моряк, у мирному житті опанував не один фах: може і ремонт у квартирі зробити, і комп’ютер полагодити-налаштувати, любить і вміє вирощувати квіти, варити люксусове мило – словом, на всі руки майстер.
Хай береже вас Бог, наші козаки! (відео)

Молодший син поетеси Любови Карпенко, – разом зі старшим братом, Ігорем, був на Майдані в найгарячіші революційні дні. Має родину – дружину і доньку, яких безмежно любить. Мама, Любов Григорівна, згадує, як у дитинстві Сергій змайстрував щось на кшталт бойового ціпа – і все вимахував ним. А коли вона розповіла йому, що він – козацького роду, хлопчина вигукнув: «Я так і знав! Ось чому в моїй голові все якісь плани військові крутяться!».

Одне з численних Сергієвих захоплень – фотографія. Ще перебуваючи на навчаннях і тепер, беручи участь у бойових діях, він пересилав і пересилає рідним та друзям професійного рівня світлини: групові й портретні знімки своїх бойових побратимів, кадри різних моментів з їхнього життя, навіть пейзажі – дуже поетичні, треба сказати. Окремі фото він змонтував на пісню «Ляпіса Трубецького» «Воїни світла» – яка стала одним з музичних символів Майдану – та «Леґенду» Віктора Цоя. На початку другого ролика з’являється ікона Христа Спасителя роботи Сергієвого побратима, артилериста Олександра Столяра: до слів молитви «Спаси і сохрани» долучено гасло Майдану: «Слава Україні!».

Хай береже вас Бог, наші козаки!

 

 

comments powered by HyperComments