Чернобай, goodbye!

Рижов Г.О.  |  Вівторок, 25 серпня 2015, 12:41
Не будемо коментувати всі можливі версії добровільної відставки О. Чернобая, проте, як жителі Пісочина, ми б його давно звільнили.
Чернобай, goodbye!

Сп

Справа в тому, що за час свого головування  О. Чернобай припустився серйозних стратегічних прорахунків в розвитку селища. В останні десятиліття з об’єктивних причин (близькість до м. Харкова, наявність вільної для будівництва землі) селище стрімко розвивалось, відповідно, населення швидко зростало. На території селища були побудовані два нових мікрорайони «Надія» та «Мобіль», які збільшили кількість населення більш нім удвічі. Більшим за числом жителів є «Мобіль». Мікрорайон побудували, а ось школу — «забули». І земля під будівництво школи була виділена, і техдокументація готувалась ... .

Пісочинський голова О. Чернобай мусив «кістьми лягти», але школу на «Мобілі» побудувати. Проте, загальновідомо, що «соціалку» будувати невигідно, бо з неї «бабла не зрубиш». Тому зараз у Пісочинському колегіумі заняття проходять в дві зміни. І така ситуація буде лише погіршуватися, тому що кількість учнів зростає. Хочеться нагадати, що проблема с учнівськими місцями в Пісочині була завжди. До введення в експлуатацію прибудови Пісочинського колегіуму, яке теж розтягнулось на два десятки років, заняття проводились в три зміни.

У мікрорайоні «Надія» «забули» збудувати дитячий садок. Даруйте,  два дитячих садка «забули»: один – на краю урочища «Рижовський парк», а інший  – на Савиній горі.

Останні два роки селищний голова Пісочина крутив як хотів, то комісії скликав, то технічні експертизи проводив, і врешті решт, сесія селищної ради схвалила очікуване рішення: розібрати дитячий садочок в мікрорайоні «Надія» на будматеріали. При цьому понад 700 маленьких пісочинців перебувають у черзі та чекають свого місця в дитсадку.

О. Чернобай цинічно заявляв про свою любов до дітей. Всі роки його керівництва саме маленькі пісочинці страждали від недалекої соціальної політики Пісочинської селищної ради. Не вирішує проблему чергу в дитсадки і реконструкція саду в мікрорайоні «Мобіль».

В катастрофічному стані перебуває пісочинська школа № 2, яка розміщена в старому приміщенні, малопристосованому для якісного навчання.

За роки головування О. Чернобая ця школа отримала лише «кацубин туалет», який зробили за бюджетні кошти. Варто згадати, що всі ремонти дитсадків і шкіл виконують за гроші, зібрані з батьків.

В Україні наближається реформа місцевого самоуправління. Ймовірно, відбудеться об’єднання в одну громаду жителів Пісочина, Коротича, Березівки. За планом реформаторів, Пісочин мусить бути «локомотивом» в соціальному розвитку майбутньої громади. Але «локомотива», швидше за все, не вийде. Адже разом з повноваженнями місцеві ради отримають і відповідальність за всю інфраструктуру території. А Пісочин сам має величезні проблеми з дитячими садками та школами.

Нинішнє керівництво Пісочинської селищної ради не здатне в 2015 р. організувати тендер на будівництво школи в мікрорайоні «Мобіль».

На жаль, ми вже не маємо законних можливостей звільнити Чернобая  – він пішов сам, тихо, по-англійськи, залишив нам результати своєї провальної роботи. Навіть на офіційному сайті Пісочинської ради не знайшлось кількох слів вдячності О. Чернобаю.  Так, і справді, за таку «роботу» не дякують.

 

 

Джерело фото: pisochin-rada.gov.ua

 

comments powered by HyperComments