Представники «ЛНР» знову видають себе за недоумкуватих і вимагають від України пенсій

Ярослав Волков  |  П'ятниця, 28 серпня 2015, 18:18
Так званий «уповноважений представник ЛНР» Владислав Дейнего заявив, що серйозної динаміки на переговорах в Мінську про відновлення українською владою виплат пенсій жителям Донбасу немає.
Представники «ЛНР» знову видають себе за недоумкуватих і вимагають від України пенсій

Про це він розповів кореспондентам луганського інтернет-ресурсу «ЛуганськІнформЦентр», створенного сепаратистами минулого року для антиукраїнської пропаганди.

Владислав Дейнего повідомив, що на засіданні Контактної групи в столиці Білорусі було відзначено відсутність серйозної динаміки з питання виплат пенсій, прописаного в Комплексі заходів.

Представник «ЛНР» навмисно умовчує той факт, що зараз здійснити виплати громадянам України, що залишилися на окупованій території, практично неможливо, -коментують висловлювання Дейнего українські правозахисники. - Він, мабуть, забув, що саме через злочинні дії бойовиків «ЛНР» навесні минулого року з Луганська і інших населених пунктів області, захоплених «еленерівцями», були вимушені евакуюватися банки, а потім і закрилися поштові відділення.

Правозахисники також нагадують, що ще до активних бойових дій в Луганську озброєними людьми у формі камуфляжу було здійснено декілька розбійних нападів на банкомати, відділення банків, інкасаторські машини і низку інших об'єктів обласного центру. А після заяв перших «народних губернаторів» Харитонова і Болотова про «походи на Київ», а також націоналізації майна на користь «ЛНР» (березень-квітень 2014 року) банки і поштові відділення Луганська спочатку обмежили, а потім і зовсім припинили видачу готівкових коштів.

Якщо міркувати про Мінські домовленості, то там ніяких «ДНР» і «ЛНР» немає і в помині. Там є «окремі райони Луганської і Донецької областей». А якщо «представники Донбасу» підписали документи, згідно з якими територія, підконтрольна їм, залишається в Україні, то і подальша реалізація угод повинна здійснюватися відповідно до українського законодавства.Тобто ніяких триколоров на адмінбудівлях в Луганську, ніяких незаконних озброєних формувань, ніякого «Держбанку ЛНР» і інших квазі-утворень.

І як собі той же Дейнего уявляє виплату пенсій луганчанам, якщо самі ж ЛНРівці минулого року доклали усіх зусиль, щоб усі українські установи, через які йдуть соцвиплати, евакуювалися з підконтрольної їм території! - обурюються юристи. - Куди нараховувати пенсії? У держбанк «ЛНР»? Де гарантія, що кошти підуть саме пенсіонерам, а не будуть розкрадені «ополченцями» як минулого року? Чи влада «ЛНР» учерговий раз обдурить луганчан, помінявши їм гривню на два рублі, хоча реальний курс цих валют абсолютно інший.

Загалом, нехай Дейнего не вдає з себе недоумкуватого,- резюмують правозахисники. - Доки бойовики не втечуть з «окремих районів», і там не пройдуть вибори за законом України, виплачувати пенсії там - це з ряду фантастики.

Нагадаємо, 12 лютого 2015 року учасники Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі цього року підписали Комплекс заходів з виконання Мінських угод. Документ передбачає припинення вогню, відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, початок діалогу про відновлення соціально-економічних зв'язків Києва і Донбасу, а також реформу конституції України з метою децентралізації і закріплення особливого статусу окремих районів Донецької і Луганської областей.

comments powered by HyperComments