Яке майбуття частин територій Донбасу, що окуповані російськими бойовиками? Чим все завершиться?

Аріадна Скела  |  Субота, 29 серпня 2015, 11:20
Зараз усіх українців найбільше хвилює тільки одне питання: коли завершиться війна на Донбасі? З цього приводу в різних експертів існують різні думки. Які вони, в наступному матеріалі.
Яке майбуття частин територій Донбасу, що окуповані російськими бойовиками? Чим все завершиться?

Найбільш цікавою є точка зору, як це не дивно, росіян. Багато з них, які не підтримують дій свого президента, впевнені, війна на Донбасі закінчиться у золотоголовій столиці. Наприклад, до цієї думки схильний представник партії «Западный выбор» Костянтин Боровий. Він каже, «побороти фашизм Росії одними тільки силами представників опозиції не вдасться, а це означає, що з цим фашизмом людство вчинить так само, як із німецьким. Стан тої частини російського суспільства, яка підтримує агресію, є катастрофічним. Війна має скінчитися у Москві».

Ті ж росіяни вказують не тільки на місце фіналу війни, а й на сам час. От бізнесмен Євген Чичваркін, який виїхав з Росії на постійне місце проживання до Великої Британії, говорить, що агресивна російська держава припинить війну на Сході України, коли ціни у світі на нафту знизяться до сорока доларів за барель. На його думку, стрибок униз вартості чорного золота позбавить Путіна фінансової підтримки, а значить і проведення бойових дій на Сході України буде вже неможливим. «Усе, що має зв'язок з твердою валютою, буде розірвано на шматки», - впевнений Чичваркін.

А от автор українського політичного жанру, письменник та політолог Сергій Постоловський впевнений, «за Мінськом-2, може бути ще і Мінськ-3 і Мінськ-4, а усі переговори триватимуть до  того часу, поки Москва та Вашингтон не зупиняться на остаточному варіанті розділу сфер впливу.

За його словами, стосовно частин Донецької та Луганської областей, окупованих терористами, є вірогідність, що «конфлікт заморозять до кращих часів, адже від бойових дій всі втомилися. Передусім втомився Захід, Вашингтон. Йому сильна Україна потрібна так само, як і Москві. Оскільки західним політикам потрібна буферна територія, яка здатна слугувати форпостом на кордоні з агресивною Росією».

Про стан «замороженого конфлікту» говорить і харківський політолог Юлія Біденко. Вона каже, що повного вирішення проблеми в частинах Донецької та Луганської областей не станеться. За словами Біденко, ймовірним буде таке розв’язання ситуації, як виникнення на цих землях «сірої» зони. Мова йде, говорить вона, і про політичний, про правовий бік питання. Обстановка, переконана експерт, на цих територіях буде перманентно нестабільною.

comments powered by HyperComments