Перша велодоріжка обійдеться Харкову у 14 млн гривень, а на полігон ТБО в Люботині піде майже 100 млн грн

Андрій Павлов  |  П'ятниця, 23 жовтня 2015, 17:10
Чим ближче до виборів,тим більше видна корупційна складова у торгах. От і зараз комунальники Харкова масово віддають підряди «своїм» - кандидатам у депутати від партії «Відродження», котру веде Кернес у міськраду.
Перша велодоріжка обійдеться Харкову у 14 млн гривень, а на полігон ТБО в Люботині піде майже 100 млн грн

Обладнають 7,6 км траси для велосипедистів

У Харкові на кінець провели тендер і виділили гроші на обладнання першої вело доріжки. Управління з будівництва, ремонту та реконструкції департаменту будівництва та шляхового господарства міськради акцептувала пропозицію ТОВ «ДСК «Уровень»» відносно зведення вело доріжки вздовж Білгородського шосе (від вул. Дерев’янка до вул. Академіка Курчатова). Вартість робіт складе більше 14 млн гривень.

Довжина велодоріжки 7, 63 км, ширина – 3 м. Будівництво вело доріжки враховує в себе підготовчі, земельні роботи, благоустрій території, посів газонів. Якщо підрахувати, то 1 км вело доріжки Харкову буде коштувати 1, 84 млн грн. А ось у Києві і Львові будівництво у км вело інфраструктури обходиться від 600 тис.грн до 1 млн.

Нагадаємо, що компанія «ДСК «Уровень»» не чужа міськраді і місцевим владникам. Один з співвласників компанії на цих виборах буде балотуватися по списках партії «Відродження» разом з Кернесом.

До речі, в тендері була помічена компанія «Паркінг+». Її засновник – Володимир Чумаков, котрий зараз керує департаментом будівництва і шляхового господарства мерії. Треба відзначити і те, що голови цих обох фірм пов’язані через віргінську компанію «Валдхелм Трейдінг корп» і фірму «Діана»,  яка є власником Сумського ринку, основний акціонер якої – син Кернеса Даніїл Привалов.

Також у тендері брало участь ПП «Бріз СПД», яке озвалося виконати роботи дешевше, але їх пропозицію проігнорували.

Сміттєві контейнери для ОСББ куплять у «своїх»

Директор КП «Харківспецбуд» і кандидат у депутати міськради Богдан Долина, виявляється, не лише працює у комунальному підприємстві, але і підробляє на стороні. Його будівельна компанія «Харківбудмонтаж» виграла тендер на постачання 68 контейнерів для сміття ОСББ. Вартість одного контейнера 2450 грн. Ось таку поміч надає директор департаменту житлового господарства Роман Нехорошков своєму партнеру за партійним списком.

Облаштування сміттєзвалища довірили фірмі «під слідством»

Практично у 100 млн гривень бюджетних коштів обійдеться будівництво скандального сміттєполігона у Люботині. Це більше ніж у три рази, ніж планували витратити на ці цілі два роки тому. Цього разу тендер виграла компанія «Ековтор».

Усе б нічого, але зараз працівники міліції розслідують відразу кілька справ, в котрих фігурує керівництво цієї фірми. Правоохоронці помічають в діях приватників ознаки кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.15 – ч.3. ст. 191 КК України (розтрата майна групою осіб). Розслідування ще не було закінчене, а компанія «Ековтор» виграла другий тендер. Виходить, що ефективність освоєння ними коштів ще не перевірена, а фірмі знову довіряють 100 млн грн.

Сіль для тепловиків по 492 грн за тонну

Помічені у «мутному» тендері і місцеві тепловики. Комунальники вирішили закупити технічну сіль. Багато. Провели тендер, переможцем котрого стало ПП «Украстайлсервіс». Засновником фірми є Сергій Тесля. А ще недавно другим співзасновником компанії був Олександр Сергійович Андрєєв. Чи варто нагадувати, що КП «ХТМ» очолює Сергій Андрєєв. Ось такий тендер. Постачати сіль планують по 492 грн за тонну.

Прибиранням метро займеться «Фірма Мусєєва»

У проведенні сумнівних торгів відзначилося і ПП «Підземне місто», яке шукало підрядників для прибирання переходів метро. У котрий раз перемогло ТОВ «Системи прогресивної очистки» - підприємство, котре ЗМІ пов’язують  з головою адміністрації Ленінського району Максимом Мусєєвим. За свою роботу фірма отримає більше 11 млн гривень. Причому їх пропозиція була далеко не дешевою. Організатори торгів відхилили відразу кілька пропозицій з більш низькою вартістю. Наприклад, київська фірма «Сантаун» готова була виконати роботи за 7, 4 млн грн., але у них знайшли проблеми з паперами.

До тендера фактично допустили тільки «СПО» і фірму «Ліквідатор», котра записана на Олену Мініну. Треба зауважити, що у лютому ФОП Мініна стала єдиним допущеним до торгів КП «Харківський метрополітен» підприємством, де в результаті також перемогло «СПО».

 

 

comments powered by HyperComments