У ХОДА готові ввести електронний документообіг з 15 грудня - віце-губернатор (відео)

Понеділок, 7 грудня 2015, 12:27
За словами заступника голови облдержадміністрації Юлії Світличної, з 16 жовтня електронна платформа вже запущена в тестовій версії, а з середини грудня вже почне повноцінно працювати.
У ХОДА готові ввести електронний документообіг з 15 грудня - віце-губернатор (відео)

«Треба поетапно вчити людей цим користуватися. Розпочинаємо з себе, показуючи, що органи державної влади повністю відкриті і готові продемонструвати зрозумілість і прозорість будь-яких рішень», - повідомила в інтерв'ю «Дозору» віце-губернатор.

Ю.С.: Наступний момент - це приєднання платформи до системи електронних закупівель. Це для того, щоб максимально прозоро показати, як проходить відбір підрядників, як витрачаються бюджетні кошти, максимально спростити і показати людям повну картинку того, що відбувається. У цьому питанні у мене є повна підтримка голови Обласної адміністрації, щоб зробити цей підхід максимально прозорим.

 

- Раніше Ви говорили про те, що система буде готова до того, що будь-який переселенець, умовно, може увійти до неї і отримати необхідні йому довідки або замовити внутрішній паспорт.

- Це другий етап. Першим є впровадження електронного документообігу. Наступною фазою імплементації електронного уряду буде синхронізація усіх послуг і впровадження послуг з видачі дозвільних документів через Центри надання админуслуг в інтернеті. У цій частині ми просунулися досить далеко: Харківська область першою в Україні почала реєструвати майно.

Підсумком цієї роботи буде відкриття Центру адмінпослуг, де люди можуть через єдине вікно замовити собі послугу. Працюємо за принципом не відкриття будівлі, а наповнення якістю цих послуг. Якщо ми говоримо про те, що людям потрібно спростити видачу внутрішнього паспорта, або видачу якоїсь довідки, то спочатку повинні ми пройти усі процедури і законодавчо ствердити.

Ми намагаємося йти паралельно, як говорив президент, паралельно реформа - паралельне законодавство. Виходимо на національний рівень з пропозиціями до Міністерств, щоб вони передали нам свої повноваження. Не усі Міністерства, правда, готові віддавати свої послуги на видачу місцевим радам, але проте ми боремося. Сподіваюся, що за найближчу пару років ми досить серйозно прорвемося в цьому напрямі.

- Одеська область нас в цьому випереджає або ні?

- Одеська область не такий великий реформатор в частині нововведень. По Центру надання админуслуг - ви, напевно, чули, що «вже побудована будівля».
Ми теж могли будівлю звести і наповнити його всім, чим керується законодавча база і виконавчі органи. Але не пріоритет - побудувати будівлю. Потрібен Центр, де людям надаватимуть якісні і швидкі послуги, згідно із законодавством України - ось наш пріоритет.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments