«Харків в обличчях»: як увійти в історію і стати частиною виставкового проекту

Світлана Хлестова  |  Четвер, 13 жовтня 2016, 15:36
Триває прийом фотографій і історій, які увійдуть в експозицію "Харків в обличчях" - одну із складових проекту-дослідження «Харківський трельяж: люди, культура, одяг».
«Харків в обличчях»: як увійти в історію і стати частиною виставкового проекту

Про це повідомляють організатори проекту. 

Для цієї виставки організатори збирають  фотографії з родинних архівів харків’ян, які допомогають прослідкувати зміни у зовнішньому вигляді, одязі жителів міста у ХХ столітті.

Фотографії (у форматі jpeg) та супровідні історії (у форматі word) можна надсилати до 23 жовтня у сканованому вигляді за електронною адресою oomckm@gmail.com (у темі листа вказати «Харків в обличчях») або приносити за адресою: Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва», м. Харків, вул. Пушкінська 62, (відділ інноваційних культурних проектів та міжнародного співробітництва). Телефон для довідок: (057) 725 12 44.

Публікуємо ще одну з історій, яку надіслали організаторам: 

Фото приблизно 80-х років. На ньому мамина подруга тітка Марина. Що я точно можу про неї сказати – вона була великою модницею. Жодне «модне нововведення» не проходило повз. Усі останні писки моди тут же відображалися на її вигадливих нарядах – будь-то закордонна обновка, куплена «по блату» або ж «совпаршив», перероблений у домашніх умовах. Перешивалось все: старі сукні, пальто, піджаки або блузки. Те що «не дотягувало» до високої моди – дошивалося, докручувалося, дороблялося. У хід йшло все: від ґудзиків до клаптиків.

 Похід в гості до тітки Марини був справжнім святом, було цікаво завжди. Квартира більше схожа на швейну майстерню, де під завалами з речей і модних журналів, завжди можна було вицепити щось цікаве. Вже ввечері було так здорово повертатися додому з «чесно награбованими скарбами». Це міг бути і якийсь цікавий кошелечек, куплений десь на барахолці, або якась ганчірка з блискучим люрексом, з якої вийде чудове плаття для ляльки та багато-багато всякого-різного...

Нагадаємо, у рамках проекту передбачено проведення низки виставок, лекцій та дискусій, де організатори планують показати трансформацію виявів мультикультурності міста через одяг харків’ян ХІХ-ХХІ ст.

comments powered by HyperComments