ЗНО для магістрів відбудеться за два тижні

Вівторок, 12 липня 2016, 17:31
Цьогоріч приймати до магістратури будуть за результатами тестування. Експеримент запровадили у дев’яти вишах.
ЗНО для магістрів відбудеться за два тижні

«Є наказ міністра освіти і науки в 2016 році: в дев'яти університетах буде поставлений експеримент. Набір в групи будуть виконувати не самі університети, які випустили бакалаврів, а система зовнішнього незалежного оцінювання», — пояснив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Нагадаємо, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого бере в цьому участь.

Директор ХРЦОЯО зазначив, що що харківський Центр серйозно готувався до участі в експерименті з відбору студентів на магістратуру за фахом правознавства. «Ми готуємося на 29 липня, на суботу, провести такий експеримент», — розповів він. Результати нікуди поки не підуть. Розмови про зміну традиційних правил прийому до магістратури на ЗНО ведуться давно, підкреслив Сидоренко.

Також освітянин повідомив, що вже зараз йде підготовка по ЗНО 2017 року: «Нещодавно відбулася координаційна рада на чолі з міністром, де озвучені основні параметри підходу до ЗНО 2017 року».

Державна підсумкова атестація повністю «переміститься» на зовнішнє оцінювання. Всі три предмети, які до сих пір здавали в школі, тепер будуть здавати в ЗНО. Наказ міністра освіти ще не вийшов, тому директор ХРЦОЯО рекомендує утриматися від будь-яких оцінок з цього приводу.

Нагадаємо, Харківщина — третя за кількістю 200-бальних результатів ЗНО. При цьому в регіоні лише 16 абітурієнтів-відмінників. Одна з харківських випускниць намагалася мухлювати складання тестування за допомогою Apple Watch. В цілому ж, більшість апеляцій по ЗНО задовольняють в бік збільшення оцінки.

comments powered by HyperComments