Вибори у нових ТГО пройшли, а начальники залишилися на місцях

Понеділок, 1 серпня 2016, 15:11
Народне волевиявлення затвердило на посадах нинішніх очільників.
Вибори у нових ТГО пройшли, а начальники залишилися на місцях

Як пише Антон Авксентьєв у своєму блозі, явка на виборах в Мереф’янській об’єднаній територіальній громаді ледь сягнула позначки 30%, в Чкаловській — перевищила 40%.

Впевнену перемогу в боротьбі за крісло мера здобув діючий міський голова Веніамін Сітов, хоча й має неоднозначну славу. За нього було віддано близько 44% голосів.

Зазначимо, що Віктор Соловйов переміг Петра Балабая прогнозовано по Чкаловському, а головне — по Іванівці, де за чинного голову Чкаловського проголосували 500 людей, в той час, як за ставленика аграріїв Балабая — тільки 70. Це стало вирішальним моментом у перемозі Соловйова, якому вдалося домовитися з власником мережі АЗС «Marshal» Олександром «Зайцем» Зачепило, вотчиною якого є Іванівка.

Нагадаємо, у Мереф’янській та Чкаловській ОТГ 31 липня відбулися перші вибори.

Першою об’єднаною громадою в області є Старосалтівська. 27 березня 2016 року у Старому Салтові відбулися перші вибори депутатів селищної ради об'єднаної територіальної громади та селищного голови.

Триває створення Пісочінської об’єднаної громади, до складу якої увійдуть Пісочин, Коротич і Березівка. На останньому пленарному засіданні облради 23 червня ухвалено проект рішення, який передбачає внесення змін в план формування певних територій. Документом передбачено об'єднання Височанської селищної ОТГ (з Бабаївської, Покотилівської селищних та Яковлівської сільської ради Харківського району), Мереф’янської міської ОТГ (з Мереф’янської міської ради та Утківської селищної ради), Малинівської та Чкаловської селищних ОТГ замість Малинівської об’єднаної територіальної громади.

Також у планах — об'єднання громад с. Куряжанка, с. Подвірки, с. Сіряки, смт Солоницівка, смт Пересічне, с. Березівське і с. Курортне. Таке рішення прийнято 22 червня на сесії Пересечанскої сільради.

Більш докладно про виборчі перегони у Мерефі читайте у блогах:

Антон Аксеньев Я вам не скажу за всю Мерефу, ибо Старі граблі «демократів»

Ростислав Касьяненко: Сами в помощь. Или ВПУ vs. БПП

comments powered by HyperComments