У Харкові з'явиться «Обласний центр онкології»

П'ятниця, 12 серпня 2016, 11:39
В ході засідання постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО розглянули пропозицію, яка надійшла від обласної державної адміністрації.
У Харкові з'явиться «Обласний центр онкології»

За ініціативою ХОДА, має бути створено заклад охорони здоров’я – комунальне некомерційне підприємство «Обласний центр онкології», шляхом ліквідації КЗОЗ «Харківський обласний клінічний онкологічний центр».

«Потреба змінити організаційно-правову форму закладу виникла через істотне спрямування фінансових ресурсів на даний заклад та надання онкохворим з обласного бюджету значного обсягу матеріальної допомоги, а також через численні скарги з боку пацієнтів на якість обслуговування та ненадання їм належної медичної допомоги. Слід зазначити, що централізовані програми по забезпеченню мешканців Харківщини медичними заходами цьогоріч забезпечують потребу регіону менш ніж на 50%. Тому за рахунок коштів обласного бюджету, в тому числі доведених обсягів медичної субвенції, на лікування і діагностику онкологічних та онкогематологічних захворювань у дітей та дорослих в поточному році виділено майже 6 млн. грн.», — пише прес-служба облради.

Наразі чинне законодавство накладає на бюджетні установи велику кількість обмежень, які не розповсюджуються на комунальні некомерційні підприємства, в чому їх значна перевага. За розрахунками, самостійний заклад охорони здоров’я зможе функціонувати більш ефективно та надаватиме більш якісні медичні послуги. Якщо він буде переведений у статус підприємства, з'явиться можливість співпраці з інвесторами і залучення їх коштів для розвитку установи.

У прес-службі повідомляють, що на даний час в онкоцентрі працюють 550 людей. Напередодні реорганізації вони будуть попереджені про можливе звільнення у випадку, якщо їх кваліфікація не відповідає вимогам, а під час роботи в установі були відмічені явні порушення службових обов’язків чи неналежне ставлення до хворих. Проте робочі місця більшості працівників будуть збережені.

Своїми голосами постійна комісія підтримала ініціативу обласної державної адміністрації щодо створення комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології».

Нагадаємо, під час пленарного засідання 23 червня депутати позбавили посади головрікаря харківського онкоцентру Юрія Винника. Прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом зловживання владою та службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України). Якщо провину Винника доведуть, йому загрожує термін до трьох років позбавлення волі та заборона займати певні посади до трьох років. Розслідуванням займалися активісти Харківського антикорупційного центру, які домоглися утворення тимчасової контрольної комісії з вивчення діяльності обласного онкоцентру. Комісія працювала 3 місяці, результатом стало звільнення Винника.

comments powered by HyperComments