Головний архітектор Харкова зберіг свою посаду

Понеділок, 6 березня 2017, 14:29
Підстави для звільнення Чечельницького відсутні - відповів на петицію секретар міськради Олександр Новак
Головний архітектор Харкова зберіг свою посаду

"Підсумки відкритого архітектурного бліц-конкурсу на ескіз-ідею пам'ятного знака на площі Свободи в Харкові підбивалися журі конкурсу, до складу якого увійшли заслужені працівники в сфері архітектури та містобудування, мистецтва і освіти та інші висококваліфіковані фахівці. Переможець обраний членами журі з 29 учасників конкурсу", - зокрема, відзначається у відповіді.

Нагадаємо, що електронна петиція з вимогою звільнити головного архітектора Харкова Сергія Чечельницького набрала необхідну кількість голосів "за" і надійшла на розгляд керівництва Харківської міської ради. Збір підписів розпочався 10 лютого, а вже станом на 27 лютого під зверненням підписались 5120 користувачів мережі.

"Те, що відбувається в нашому місті в останні дні з так званим "конкурсом" на пам'ятний знак на площі Свободи, є квінтесенцією проблем, які накопичувалися багато років і не мали свого дозволу. Нас не влаштовує такий рівень комунікації, некомпетентність і безвідповідальність, які дозволив собі головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький", - написано у петиції.

Раніше електронна петиція "Свободу площі Свободи! Скасувати результати "бліц-конкурсу" на пам'ятний знак на площі Свободи і провести відкритий міжнародний конкурс" набрала необхідну кількість голосів. Мер міста Генадій Кернес відповів, що рішення журі конкурсу не скасують, але міськрада врахує рішення суду.

 

comments powered by HyperComments