Світлична попросила Гройсмана прискорити видачу розпорядження про фінансування будівництва Харківської філармонії з ДФРР

Середа, 18 квітня 2018, 17:33
18 квітня голова ХОДА взяла участь у зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з головами обласних державних адміністрацій.
Світлична попросила Гройсмана прискорити видачу розпорядження про фінансування будівництва Харківської філармонії з ДФРР

Губернатор Харківщини  звернулась до прем’єр-міністра з проханням підтримати реалізацію великих проектів у регіоні.

Мова йшла про необхідність прискорити виділення коштів на будівництво Харківської обласної філармонії з Державного фонду регіонального розвитку.

"Роботи ведуться максимальними темпами. Тому важливо прискорити видачу розпорядження про фінансування з ДФРР на цей рік, яке вже пройшло погодження в усіх комісіях", - відзначила голова Харківської ОДА.

Володимир Гройсман відповів губернатору Харківщини, що область отримає у цьому питанні урядову підтримку.

Зараз, за словами директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергія Жукова, роботи в філармонії ведуться без зупинки, незважаючи на те, що на початку весни були дуже складні для будівельників погодні умови. За останній місяць у великій залі філармонії закінчили роботу над дрібними ліпними виробами, залишилося встановити великі конструкції - каріатид і атлантів. Фігури вже доставили на будівельний майданчик, монтажники почали працювати з ними.

"Реконструювати будівлю обласної філармонії харків'янам обіцяли протягом 10 років, а ми завершимо будівництво за 2 роки. Маємо в цьому питанні потужну підтримку Президента України та Кабінету міністрів України. Значну кількість робіт вже виконано, зараз ідемо за графіком і зробимо все, щоб двері великої зали були відкриті для харків'ян у 2019 році", - зазначала раніше голова ХОДА. 

Нагадаємо, ще в лютому 2015 року говорити про завершення будівництва філармонії в такі короткі терміни ніхто не наважувався. Але вже в серпні 2016 року завдяки зусиллям, докладеним тодішнім керівником області Ігорем Райніним, відбулося відкриття першого комплексу – органної зали. 

Раніше губернатор Харківщини Юлія Світлична зазначала, що у 2018 році в межах програми соціально-економічного розвитку регіону має відбутися будівництво та реконструкція близько 200 об’єктів. Серед наймасштабніших інфраструктурних проектів керівник області відокремила, у тому числі, будівництво великої зали обласної філармонії,

comments powered by HyperComments