Домовились з Послом Нідерландів розглянути питання щодо відкриття Почесного Консульства у Харкові - Світлична

Середа, 13 червня 2018, 21:15
Найближчим часом харківським підприємцям буде запропонована низка спільних проектів у сфері АПК, переробній та хімічній промисловості.
Домовились з Послом Нідерландів розглянути питання щодо відкриття Почесного Консульства у Харкові - Світлична

Про це губернатор Харківщини Юлія Світлична повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці

Зокрема в ході зустрічі йшлося про співробітництво в агросекторі, промисловості, освіті та ІТ-сфері. Також керівник області запропонувала Надзвичайному та Повноважному Послу Королівства Нідерланди в Україні розглянути можливість відкриття почесного консульства в Харкові та перспективи відкриття прямих авіарейсів Харків – Амстердам.

«Нідерланди – це країна з 6-ю економікою в Європейському союзі. Наш зовнішньоторговельний оборот з цією країною зріс на 35%, але ми бачимо подальшу перспективу та вважаємо, що це тільки початок співробітництва, - відзначила голова ХОДА. - Будемо працювати над тим, щоб найближчим часом запропонувати харківським підприємцям нові проекти у сфері агропромислового комплексу, переробної та хімічної промисловості».

Едуард Хукс, який 13 червня вперше відвідав Харківщину, відзначив, що наш регіон добре відомий у Нідерландах, адже саме тут базувалася збірна країни з футболу під час Євро-2012. Він також відзначив велику допомогу, надану керівництвом області під час трагічних подій, пов’язаних із катастрофою рейсу МН17. Говорячи про подальший розвиток двосторонніх відносин, пан посол відзначив перспективи у сфері агробізнесу та використання голландського досвіду виробниками насіння.

«Я б із задоволенням приїхав до східної України з делегацією представників голландських компаній і фермерських господарств, щоб подивитися, які тут є можливості для розвитку бізнесу. Те ж саме стосується і підприємств хімічної галузі», - сказав Едуард Хукс.

Нагадаємо, нещодавно губернатор Харківської області провела зустріч з послами країн Вишеградської четвірки. Юлія Світлична зазначила, що результати заходу її задовільнили. У свою чергу, Посол Чеської Республіки окремо підкреслив динаміку розвитку регіону, яка, за його словами, виходить за рамки області.

Також під час зустрічі зі Світличною Павло Клімкін відзначив потенціал регіону щодо міжнародного співробітництва.

comments powered by HyperComments