Кардіологічне та хірургічне відділення обласної клінічної лікарні будуть приведені до відповідної якості - Світлична

Понеділок, 9 липня 2018, 17:56
Цього року з обласного бюджету виділені кошти для проведення ремонту даху та вхідної групи закладу.
Кардіологічне та хірургічне відділення обласної клінічної лікарні будуть приведені до відповідної якості - Світлична

Про це мова йшла 9 липня під час відвідування закладу головою ХОДА Юлією Світличною, передає прес-служба ХОДА. 

Губернатор Харківської області наголосила, що обласна лікарня в Харкові - одна з семи найбільш потужних в нашій країні. Тут розташовано більше 800 стаціонарних ліжок, надання послуг забезпечують близько 2 тисяч людей. Щорічно заклад приймає близько 30000 жителів Харківщини, у тому числі - найтяжчих хворих. 

За словами Юлії Світличної, зараз велика увага приділяється матеріально-технічній базі обласної клінічної лікарні, а також проведенню тут ремонтних робіт, адже умови як для працівників, так і для пацієнтів мають бути найкращими. 

Вона повідомила, що цього року з обласного бюджету виділені кошти для проведення ремонту даху та вхідної групи закладу. Також найближчим часом очікують початку ремонту на 5-му та 7-му поверхах будівлі, що проводитиметься коштом Європейського інвестиційного банку.

«Кардіологічне та хірургічне відділення на 5-му та 7-му поверхах обласної клінічної лікарні будуть приведені до відповідної якості, будуть створені всі умови як для роботи персоналу, так і для перебування хворих у палатах. Проведемо переоснащення інженерних мереж, а також капітальні ремонти палат та приміщень», - сказала голова ХОДА.

Головний лікар ОКЛ Богдан Федак відзначив, що в останні роки в лікарні проводяться дуже інтенсивні ремонтні роботи та суттєво покращилась ситуація із забезпеченням обладнанням.

«Ми нещодавно зробили ремонт на 8 поверсі – в травматологічному та ревматологічному відділеннях. Зараз буде 7-й поверх, після того – 5-й, кардіологія», - розповів Богдан Федак.

Він повідомив, що зараз заклад приймає пацієнтів з інфарктами як з області, так і з міста Харків.

«За минулий рік ми зробили стільки стентувань, скільки за той же час дві дуже поважні науково-дослідні київські клініки разом узяті. Ми проводимо найбільшу кількість стентувань в Україні та хочемо ще покращити цю роботу. Дякуючи Юлії Олександрівні, вона порушила питання, щоб міністерство виділило співфінансування для придбання ще одного ангіографу, цього року матимемо новий ангіограф. Це допоможе врятувати ще більше життів», - сказав Богдан Федак.

Раніше ми писали, що цього року на Харківщині багато уваги приділяється ремонтам у системі охорони здоров’я. Наприклад, нещодавно Красноградській центральній районній лікарні відкрили гінекологічне відділення, де пройшов капітальний ремонт.

Також повідомлялося, що губернатор Харківщини передала надсучасний УЗД-аппарат Обласній дитячій лікарні №1. Протягом року планується придбання додаткового обладнанняпередала надсучасний УЗД-аппарат Обласній дитячій лікарні №1. Протягом року планується придбання додаткового обладнання.

А у 2017 році лікарня отримала інкубатор для звичайного догляду за новонародженими, системи інтенсивної терапії для новонароджених, апарати штучної вентиляції легенів, апарат для штучного дихання та дихальної терапії, аналізатор газів крові та електролітів, інфрачервоний нагрівач, наркозно-дихальний апарат, мийно-дезінфекційну машину, операційний світильник, каталку для транспортування пацієнтів, рентгенографічну та флюороскопічну системи.

Також на останній сесії обласної ради була прийнята низка дуже важливих для області питань. Одне з них - виділення 10 млн гривень на ремонт диспансеру радіаційного захисту. «Було виділено майже 10 млн грн, диспансер не бачив таких коштів упродовж багатьох років. У закладі буде зроблено все необхідне. Буду особисто контролювати хід ремонтних робіт. Також я долучила до цього питання органи прокуратури щодо контролю над якісним використанням коштів. Будемо працювати, підтримувати чорнобильців не тільки у свята, а й впродовж усього року. Це питання не тільки соціальної справедливості, це питання совісті», - сказала Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments