Будуємо філармонію. Темп максимальний. Всі організаційні питання вирішені - Світлична

Четвер, 9 серпня 2018, 10:05
На початку наступного року у відновленій харківській філармонії відбудеться першій концерт.
Будуємо філармонію. Темп максимальний. Всі організаційні питання вирішені - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична на своїй сторінці у Фейсбуці. 

"Цей проект - хороший приклад комплексного підходу до вирішення проблем області: не тільки економіка, не тільки соціальні питання треба вирішувати в першочерговому порядку, а й обов'язково вкладати в культуру і освіту населення, що Світлична і її команда роблять кожен день. Варто нагадати, що в минулому році саме за участю ХОДА та керівника краю будівлю найвідомішого Художнього музею в Пархомівці було повернуто власне музею і громаді. Цього року область почала ще ряд масштабних проектів з порятунку культурної спадщини, і найамбітніший - це капітальна реконструкція Шарівського палацового комплексу в Богодухівському районі. Щиро бажаю Юлії Олександрівні і всім причетним до цього проекту сил і можливостей, щоб Шарівка знову стала перлиною регіону, туристичній, культурно Меккою Харківщини", - коментрує політичний оглядач на експерт Світлана Кушнір. 

"Реконструювати будівлю обласної філармонії харків'янам обіцяли протягом 10 років, а ми завершимо будівництво за 2 роки. Маємо в цьому питанні потужну підтримку Президента України та Кабінету міністрів України. Значну кількість робіт вже виконано, зараз ідемо за графіком і зробимо все, щоб двері великої зали були відкриті для харків'ян у 2019 році", - зазначала раніше голова ХОДА. 

Нагадаємо, ще в лютому 2015 року говорити про завершення будівництва філармонії в такі короткі терміни ніхто не наважувався. Але вже в серпні 2016 року завдяки зусиллям, докладеним тодішнім керівником області Ігорем Райніним, відбулося відкриття першого комплексу – органної зали. 

Раніше губернатор Харківщини Юлія Світлична зазначала, що у 2018 році в межах програми соціально-економічного розвитку регіону має відбутися будівництво та реконструкція близько 200 об’єктів. Серед наймасштабніших інфраструктурних проектів керівник області відокремила, у тому числі, будівництво великої зали обласної філармонії,

comments powered by HyperComments