Юлія Світлична зустрілася з колективом театру ім. Т.Г. Шевченка

Четвер, 29 листопада 2018, 14:52
29 листопада очільник Харківської області ознайомилася з роботою закладу та розповіла його співробітникам про плани щодо підтримки театру на наступний рік.
Юлія Світлична зустрілася з колективом театру ім. Т.Г. Шевченка

«Знаний на всю Україну «Березіль» має давні традиції та сучасні цікаві вистави в репертуарі. Робимо все можливе, щоб навіть у складні часи не залишати театр без уваги. Хочу повідомити, що ми знайшли можливості наступного року профінансувати з обласного бюджету ремонт даху театру, а також заміну крісел у глядацькій залі», - розповіла Юлія Світлична.

Під час зустрічі з колективом театру керівник області вручила його співробітникам почесні відзнаки ХОДА, а також передала державну нагороду – звання заслуженого артиста України надано актору Роману Жирову.

«Ви любите свою справу та даруєте непідробну емоцію й натхнення своїм глядачам. А всі люди, які мають професійні здобутки, мають бути оцінені державою», - підкреслила голова ХОДА.

Ми вже писали, що на Харківщині багато уваги приділяється розвитку театрального мистецтва. У регіоні успішно працюють п'ять обласних, один національний і більше тридцяти недержавних театрів. Триває реконструкція фасаду театру імені Пушкіна, на яку було виділено 670 тисяч гривень з обласного бюджету. Виділені кошти для підтримки українського драматичного театру імені Шевченка. Ремонт нової зали Харківської філармонії йде до свого завершення. За словами голови ХОДА, на початку наступного року має відбутися перший концерт в оновленій залі. 

До речі, у липні голова ХОДА ознайомилася з роботою ХНАТОБу ім. М. Лисенка та поспілкувалася з колективом. Світлична висловила вдячність колективу театру за вдале завершення сезону, а також велику кількість культурних проектів, фестивалів, які були реалізовані разом з обласною адміністрацією. Вона підкреслила, що вони можуть розраховувати і на подальшу підтримку. До реалізації нових проектів будуть долучати іноземних партнерів і соціально відповідальний бізнес. 

comments powered by HyperComments