Президент підтримав ініціативу голови ХОДА: Кошти на ремонт траси Мерефа-Лозова-Павлоград заклали окремим рядком у держбюджеті

Вівторок, 18 грудня 2018, 12:45
У 2019 році на дорозі Мерефа-Лозова-Павлоград відремонтують 74 км покриття та 4 мости.
Президент підтримав ініціативу голови ХОДА: Кошти на ремонт траси Мерефа-Лозова-Павлоград заклали окремим рядком у держбюджеті

Як повідомляє прес-служба ХОДА за посиланням на першого заступника начальника Служби автодоріг у Харківській області Сергія Пляку, вже розпочаті роботи з підготовки проектної документації. На початку 2019-го року планується провести тендерні процедури.

«Президент підтримав цю ініціативу. У 2019 році ми плануємо повністю відновити покриття на цій дорозі, за винятком тих ділянок, які були зроблені за два останні роки, - сказав перший заступник начальника Служби автодоріг у Харківській області Сергій Пляка. – Крім того, будуть відремонтовані чотири штучні споруди. Необхідно провести ремонт шляхопроводу в селі Таранівка Зміївського району, міст через річку в селі Катеринівка в Лозівському районі, транспортний шляхопровід за Лозовою та місток через річку в селі Іванівка Лозівського району». 

За словами Сергія Пляки, вже розпочаті роботи з підготовки проектної документації. На початку 2019-го року планується провести тендерні процедури.

У Службі автомобільних доріг у Харківській області також нагадали, що протяжність автошляху по регіону складає 132 км. На балансі служби знаходиться 123 км. Ділянки по містах Первомайський та Лозова знаходяться в комунальній власності місцевих громад. Дорога занадто завантажена транспортним потоком. Обстеження, яке проводили влітку, показало, що транспортний потік досягає до 20 тисяч авто на добу. Траса була побудована у 1960-х роках минулого століття, вона з’єднує 4 райони: Харківський, Зміївський, Первомайський і Лозівський.

«Капітального ремонту на дорозі не було з часів її будівництва, - розповів Сергій Пляка. - Відновлювальні роботи були розпочаті лише у 2017 році і продовжилися у 2018-му. Усього було відновлено 35 км дороги. Половина відновлена в повному обсязі - у двох шарах, ще половина - в одному шарі. Це були найбільш зруйновані ділянки автошляху».

Нагадаємо, цього року на Харківщині було відновлено 202 км доріг державного значення. Серед основних напрямків – 15 доріг, по трьом з яких роботи ще тривають (це Чугуїв – Мілове (від Куп’янська до кордону з Луганською областю), Мерефа – Лозова – Павлоград (під’їзд до селища Краснопавлівка) та Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук (ділянка в Печенігах). 

Також у поточному році був повністю оновлений напрямок, який поєднує Харківську та Сумську області. Ця траса є найбільш інтенсивною в регіоні, нею рухається близько 20 тисяч автомобілів на добу. Ремонти стартували в 2016 році. Дорожники облаштували 16 км вирівнювального шару, в 2017 році тут відремонтували ще 17 км. Також був відремонтований шляхопровід у Губарівці. Але основні роботи були проведені поточному році. Дана траса набула статусу головного об’єкту дорожнього будівництва регіону. 

Також у цьому році повністю завершено заплановані роботи на дорозі Старий Мерчик-Мурафа-Краснокутськ.Тут влаштовано нове покриття на ділянці 1,7 км. На 90% виконані роботи на дорозі Харків-Вовчанськ, де влаштовано 6,1 км вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші на ділянках від кордону Харківського та Вовчанського районів у бік міста Вовчанськ, у межах сіл Шестакове, Зарічне та селища Старий Салтів. 

comments powered by HyperComments