Усі виборчі дільниці Харківщини розпочали свою роботу

Неділя, 21 квітня 2019, 09:24
Всього на території Харківської області створено 14 окружних виборчих комісій та 1681 територіальних виборча дільниця.
Усі виборчі дільниці Харківщини розпочали свою роботу

Для забезпечення охорони публічного порядку на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних і територіальних виборчих комісій, а також на вулицях та в громадських місцях залучено 5300 працівників поліції та 1450 курсантів ХНУВС та НАНГУ і 500 військовослужбовців Нацгвардії, 1900 співробітників Державної служби України з надзичайних ситуацій і 100 військослужбовців Державної прикордонної служби.

Окрім забезпечення публічного порядку, на органи внутрішніх справ покладається охорона виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації у приміщеннях виборчих комісій та під час їх перевезення членами виборчих комісій.

Нагадаємо, 1-й тур виборів у області відбувся спокійно - без заворушень та істотних порушень. 31 березня всі виборчі комісії були забезпечені необхідним обладнанням та технікою. Жодних нарікань щодо неналежного матеріально-технічного забезпечення не надходило. Також для сприяння роботі виборчих комісій були створені робочі групи, куди увійшли представники місцевої влади, поліції, ДСНС тощо. Вони перевіряли дільниці та в разі необхідності давали необхідні приписи.

До речі, цього року Харківщина відзначилась досить високою явкою виборців. Згідно остаточним підрахункам, в Харківській області явка під час виборів склала 64,5%. Станом на 12:00 на дільниці прийшли 16,85% мешканців регіону, станом на 15:00 цей показник зірс до 45%. О 20:00, коли дільниці скоро мали закриватися, явка склала 64,5%.

 

comments powered by HyperComments