На Харківщині в черговий раз викрили незаконну вирубку дерев

Вівторок, 30 липня 2019, 14:07
У Харківському районі правоохоронцями були затримані громадяни за здійснення незаконної вирубки лісу.
На Харківщині в черговий раз викрили незаконну вирубку дерев

Зловмисники були затримані «на гарячому». Як передає Відділ комунікації поліції Харківської області, 28 липня надійшла інформація про активну вирубку дерев, яка відбувається в лісосмузі в селищі Безлюдівка. Правоохоронці побачили там трьох громадян, віком від 33 до 37 років. Вони не мали дозволу на вирубку дерев.

На правопорушників склали адміністративний протокол за ст. 65 (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкцією статті передбачене накладення штрафу на від п‘яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

26 липня в Харківській області співробітники СБУ спіймали «чорних лісорубів». Вони заблокували масштабні розкрадання деревини з державних лісництв регіону. Тоді було встановлено, що зловмисники здійснювали незаконну заготівлю деревини дуба на території державних лісових угідь та вивозили її для подальшої реалізації.

Того ж дня Золочівський районний суд відмовив у накладенні арешту на транспортні засоби і спиляну деревину, які було затримано в Золочівському, Чугуєвському і Красноградському районах області.

А нещодавно на Харківщині були зафіксовані нові випадки незаконної вирубки дерев у таких районах, як Нововодолазький, Харківський та Богодухівський. Співробітники поліції встановлюють суму завданих збитків. З‘ясовується походження дерев та усіх обставин подій.

comments powered by HyperComments