Намет «Все для перемоги» залишиться в центрі Харкова до кінця року – ЗМІ

Четвер, 9 січня 2020, 18:01
Ініціативна група волонтерського проєкту «Все для перемоги» відправила в ГУ Нацполіціі в Харківській області повідомлення, що намет під однойменним гаслом, встановлений у рамках закону як свідчення постійно діючого пікету, залишиться тут до кінця 2020 року.
Намет «Все для перемоги» залишиться в центрі Харкова до кінця року – ЗМІ

Про це Укрінформу повідомив один з організаторів проекту Борис Редін. 

За його словами, волонтерам не потрібен дозвіл поліції, вони повинні лише повідомити про намір залишити намет на колишньому місці.

«Біля намету, як і раніше, проводитимуться патріотичні заходи. Зокрема, у лютому ми плануємо тут акції, приурочені до двох дат: у лютому 2014 року Майдан у Києві припинив спробу Путіна розділити Україну, а в лютому 2015 року в Харкові в внаслідок теракту біля Палацу спорту загинули четверо учасників мирної ходи патріотів», - розповів Редін.

Нагадаємо, на початку травня минулого року у мерії Харкова вимагали демонтували намет «Все для перемоги», який встановлено на площі Свободи перед Будинком рад. 12 травня в Харкові пройшла акція проти знесення намету «Все для перемоги». Того ж дня відбулося віче, до якого долучилися близько 600 харків‘ян. Серед них були військові, волонтери, активісти, представники різного роду громадських організацій тощо. 

18 травня Харківський окружний адміністративний прийняв рішення, згідно якому волонтерський намет «Все для перемоги» залишиться на площі Свободи. До цього начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко повідомляв, що він буде знаходитися під наглядом правоохоронців.

В ніч на 20 травня був підпалений намет «Все для перемоги» на площі Свободи. На місце одразу прибули пожежні та правоохоронці, встановлюються причини та обставини підпалу.

У червні зловмисника, причетного до підпалу волонтерського намету «Все для перемоги», затримано. Зловмисником виявився 34-річний харків’янин, раніше неодноразово судимий за майнові злочини.

comments powered by HyperComments