Стояти до останнього: торговці з «Барабашово» будують барикади (ФОТО)

П'ятниця, 14 лютого 2020, 10:32
Боротьба за харківський ринок «Барабашово» увійшла у нову фазу – на території торгівельного центру з’явились барикади, протитанкові загородження, шини.
Стояти до останнього: торговці з «Барабашово» будують барикади (ФОТО)

За словами речника ТЦ Сергія Зайцева, акція розпочалась вчора, 13 лютого, і триватиме, доки міськрада не скасує своє рішення про будівництво дороги, пише Depo.Харків.

Він розповів, що вночі на ринку чергували близько 50 підприємців.

«Готові стояти до останнього, поки не буде скасоване рішення про будівництво дороги по долях людей», - сказав він.

Нагадаємо, мерія аргументує необхідність нової дороги задля поліпшення транспортного сполучення густонаселеного Салтівського житлового масиву з центральною частиною міста шляхом подовження пр. Ювілейного до вул. Шевченка. Це дозволить перерозподілити транспортне навантаження з вул. Академіка Павлова, Салтівського шосе та інших прилеглих вулиць.

На сесії міської ради 21 вересня міський голова заявив. що місто наведе лад із землею в районі «Барабашово». Депутати ухвалили рішення про перейменування комунального підприємства «Харків-Паливо» на комунальне підприємство «Міський торговий ринок». За словами Кернеса, підприємство створене для того, щоб вирішити земельний конфлікт на ринку «Барабашово», і щоб підприємці могли укладати прозорі договори безпосередньо з КП.

11 грудня Харківський міський голова Генадій Кернес зустрівся з головою ХОДА Олексієм Кучером. Темою розмови стала дорога через ТЦ «Барабашово».

Нагадаємо також, що суд дозволив правоохоронцям тимчасовий доступ до речей і документів ПрАТ «Концерн АВЕК і Ко». За даними джерела у правоохоронних органах, мер Харкова Генадій Кернес особисто написав заяву у правоохоронні органи щодо незаконної забудови біля ринку «Барабашово».

 

comments powered by HyperComments