Зіткнення на ТЦ «Барабашово»: відкрито кримінальне провадження (ФОТО, ВІДЕО)

П'ятниця, 28 лютого 2020, 11:41
Прокуратурою Харківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 294 КК України, розпочатому за фактом масових заворушень на ТЦ «Барабашово».
Зіткнення на ТЦ «Барабашово»: відкрито кримінальне провадження (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомили у прес-службі облпрокуратури, на даний час проводяться слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення усіх обставин події та осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

27 лютого у Харкові на ТЦ «Барабашово» – на перехресті вулиці Академіка Павлова та просп. Ювілейного зібралось близько 100 невстановлених осіб та відбулись масові заворушення. На місці події невідомі особи  застосували зброю, піротехніку та сльозогінний газ. Також було підпалено в’їзну арку на ринок.

У ході слідства правоохоронцями вилучено піротехніку, травматичний пістолет та патрони, автомобіль, гумові кийки, понад 50 сльозогінних та газових балончиків.

Крім того, до районного відділу поліції ГУНП в Харківській області доставлено 53 особи, які знаходились на місці вчинення кримінального правопорушення для надання показань щодо подій, які сталися.

Нагадаємо, конфлікт навколо ТЦ «Барабашово» має тривалу історію. Він загострився, коли міськрада затвердила будівництво дороги через ринок «Барабашово».  Мерія аргументувала необхідність нової дороги задля поліпшення транспортного сполучення густонаселеного Салтівського житлового масиву з центральною частиною міста.

Після цього майже кожну сесію міськради пікетують підприємці з «Барабашово», які вимагають скасувати рішення про будівництво дороги.

З 14 лютого боротьба за харківський ринок «Барабашово» увійшла у нову фазу – на території торгівельного центру з’явились барикади, протитанкові загородження, шини.

Сьогодні, 27 лютого, під час силового протистояння були травмовані учасники конфлікту та кілька правоохоронців.

ФОТО відділу комунікації поліції Харківської області

comments powered by HyperComments