У Харкові з’явився новий «Металіст»

Понеділок, 11 липня 2016, 09:02
СК «Металіст» намагається заявитися в чемпіонат Харківської області.
У Харкові з’явився новий «Металіст»

За інформацією Tribuna.com, в Харкові створюється новий клуб — СК «Металіст», який намагається заявитися в чемпіонат області.

Хто стоїть за створенням альтернативної команди — невідомо.

Додамо, що чемпіонат Харківської області в розпалі — 9 липня стартувало друге коло. Участь в цьому турнірі дозволить клубу в наступному сезоні заявитися до другої ліги.

Нагадаємо, футбольний клуб-попередник «Металіста» засновано 1925 року, з 1927 року він відомий під нинішньою назвою. У період з 2006 по 2014-й «Металіст» сім разів ставав бронзовим призером чемпіонату України і один раз завоював «срібло».

У 2014 році після втечі з України президента клубу — бізнесмена Сергія Курченко — «Металіст» почав не мав постійного фінансування. Загальний борг перед футболістами та персоналом харківського ФК перевищує 30 млн. грн. Цього року «Металіст» втратив місце у вищій лізі. Не заявлена команда і у списку першої ліги.

Нині клуб живе за рахунок колишніх трансферів. Через борги головному стадіону Харкова вимикають світло. Доля «Металіста» залишається невідомою — до сих пір керівництво клубу не оголосило ні про розформування команди, ні про будь-які плани щодо виходу з кризи.Триває акція на підтримку діяльності команди, ініційована фанатами. Нещодавно Олександр Ярославський обмовився про можливе придбання «Металісту».

comments powered by HyperComments