Київстар запустив 3g в Харкові і області: тестуємо швидкість

Понеділок, 22 лютого 2016, 14:36
Київстар відкрив 3g-мережу для усіх користувачів в Харкові, а також 39 населених пунктів передмістя. Загальна кількість міст і селищ країни, охоплених 3g Київстар, досягла 540.
Київстар запустив 3g в Харкові і області: тестуємо швидкість

У Харкові завершилися заходи проміжного етапу конверсії радіочастот, і Київстар отримав усі необхідні дозволи на експлуатацію базових станцій від Українського державного центру радіочастот (УГЦР). З 22 лютого 2016 року харків'яни і гості міста - а це більше півтора мільйона українців - можуть користуватися швидкісним мобільним інтернетом високої якості. Як і в інших містах, тут Київстар реалізував принцип "килимового" покриття : 3g-сеть покриває місто і передмістя повністю.

Харків - 17-й за рахунком обласний центр України, покритий 3g від Київстар. Окрім міста 3g-мережа з'явився в таких населених пунктах: Пісочин, Мерефа, Люботин, Деркачі, Солоницівка, Високий, Покотилівка, Мала Данилівка, Південне, Пересічне, Бабаї, Циркуни, Васищеве, Коротич, Черкаська Лозова, Кулиничі, Подвір'я, Комунар, Борова, Нова Березівка, Коваленки, Черкаські Тишки, Утківка, Дворічний Кут, Санжари, Лісове, Караван, Манченки, Березовське, Надточиї, Ударне, Рай-Оленівка, Затишшя, Гусяча Поляна, Логачівка, Травневе, Барчани, Південне, Сіряки.

Більше місяця Київстар виконував у Харкові пуско-налагоджувальні роботи. Також оператор спільно з технічними фахівцями північно-східної філії УГЦР і представниками військових відомств проводив натурні випробування кожної базової станції для забезпечення електромагнітної сумісності з устаткуванням спеціальних користувачів, серед яких Генштаб, ВПС і інші. У технічних роботах брали участь 30 фахівців Київстар і 30 бригад підрядних організацій.

«Я хочу привітати усіх харків'ян з появою в їх місті довгоочікуваної 3g-мережі Київстар. Ми ретельно готувалися до цієї події - довго працювали над відладкою мережі для досягнення необхідних параметрів якості, а також успішно співпрацювали з УГЦР і спецкористувачами для забезпечення оптимальних характеристик роботи наших базових станцій і устаткування військових, - коментує Петро Чернишов, президент Київстар. - Харків - одне з найбільших міст України, діловий, торговий, культурний і освітній центр Сходу країни. Поява швидкісного мобільного інтернету високої якості сприятиме розвитку економіки всього регіону».

Харків'янам Київстар пропонує лінійку регіональних тарифних планів, оптимізованих для максимально комфортного використання мобільних сервісів. Окрім збільшеної кількості мегабайт для користування інтернетом на максимальній швидкості, низкою тарифних планів передбачена можливість трафіку, що не тарифікується, для популярних соціальних мереж: Facebook, Twitter, VKontakte і "Однокласники".

Перевірити наявність покриття можна на інтерактивній карті на сайті компанії.

Ми продовжуємо тестувати швидкість 3G від "Київстар" в різних районах міста.

На Кінному ринку швидкісний інтернет працює не дуже швидко:

На виїзді з міста, в районі 602 мікрорайони 3G працює краще:

У районі Парку Горького швидкісний інтернет "літає" найшвидше.

Швидкість 3G радує харків'ян, що мешкають в районі станції метро Ботанічний сад:

Нагадаємо, у рамках нашого спецпроекту «Якісний 3g», який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3g для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3g, а також пояснили, в чому відмінність 3g стандартів. Ми вже ділилися секретами, що робити, якщо 3g-інтернет гальмує, а також як зробити так, щоб 3g не влетів вам в копієчку.

 

 

 

comments powered by HyperComments