3G-зміни: переваги українських користувачів змінилися

Четвер, 7 квітня 2016, 20:23
Вже більше року українці активно користуються 3G інтернетом. І хоча пересічному користувачеві може здатися, що значних змін з тих пір не відбулося, статистика свідчить: як переваги, так і активність українських абонентів змінюються.
3G-зміни: переваги українських користувачів змінилися

В межах спецпроекту «Якісний 3G» ми продовжуємо перевіряти швидкість 3G-інтернету від «Київстару» в різних районах Харкова.

Сьогодні ми з'ясували, як працює інтернет нового покоління в районі Південної залізниці та ст. м. «Київська».

 

Як бачимо, гостям Першої столиці пощастило: незважаючи на велику концентрацію людей, інтернет на вокзалі ловить "на відмінно" - краще, ніж в деяких інших районах міста.

Сьогодні ми поговоримо про зміну інтернет-уподобань українців. До слова, значні зміни в поведінці користувачів інтернету спостерігаються не тільки в Україні, яка підключилася до 3G зовсім недавно, але і у всьому світі.

Так, експерти відзначають, що навесні минулого року 5 травня 2015 року, трапився перелом в історії Мережі. У цей день вперше в кількість пошукових запитів, надісланих до найпопулярніший світовий пошуковик Google з мобільних пристроїв, перевищило число запитів, надісланих зі стаціонарних комп'ютерів і ноутбуків.

Зрозуміло, українські користувачі ще не встигли подолати цей поріг, однак, згідно з дослідженнями, які проводила компанія Gemius на початку поточного року, третина українців вже виходить в інтернет через планшети і смартфони.

Так, близько 20 мільйонів українців виходять в Мережу хоча б раз на місяць, при цьому 18 мільйонів користувачів українського інтернету за краще стаціонарні комп'ютери, трохи менше 2 мільйонів - планшети, 5,7 мільйона - смартфони.

Зрозуміло, не останню роль в збільшенні «мобільних користувачів» ua-нету зіграла поява 3G-мережі.

Цікаво, як за рік змінилися вподобання українців. Серед найпопулярніших сайтів - як і раніше Google, Вконтакте, Яндекс, YouTube і Mail.Ru.

Знаменний той факт, що в лютому 2016 року позиції здав Facebook. Він поступився своїм місцем в списку лідерів інтернет-магазину Розетка і Приватбанку.

Це не дивно, адже експерти нещодавно  прогнозували зростання популярності інтернет-магазинів з появою в Україні мобільного інтернету нового покоління. Крім того, ми вже говорили про те, що 3G-інтернет дасть можливість банкам активніше надавати сервіси мобільних платежів.

Соціальні мережі, як і раніше, тягнуть користувачів мобільного інтернету, все більше українців використовують їх в якості зручного мессенджера. Так, в мережі Київстар вже більше 9 млн. Абонентів. З появою 3G ця цифра буде тільки збільшуватися.

Нагадаємо, в рамках нашого спецпроекту «Якісний 3G», який реалізується завдяки підтримці національного телеком-оператора Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів. Ми вже ділилися секретами, що робити, якщо 3G-інтернет гальмує, а також як зробити так, щоб 3G не влетів вам в копієчку і як можна вигідно використовувати 3G від Київстар в Харкові. Крім того, ми поділилися результатами спідтестов, які продемонстрували стабільність і високу якість 3G мережі «Київстар» у Першій столиці.

comments powered by HyperComments