Бородавка розкрив роль Александровської у харківських проросійських акціях

Понеділок, 11 липня 2016, 15:15
Харківській журналіст, якого тиждень тому депортували з Росії, дав ексклюзивне інтерв'ю українському телеканалу «1+1».
Бородавка розкрив роль Александровської у харківських проросійських акціях

Андрій Бородавка повідомив, що після від’їзду з Харкова до Москви у листопаді 2014 року він займався інформаційно-аналітичною роботою. У РФ він дізнався, що протестні акції в Харкові, на півдні та сході України підтримуються, плануються та фінансуються з Москви. «Там я просто побачив цю всю кухню. Те, що тут здогадувалися, були якісь уривчасті відомості... Там я побачив це все своїми очима», — зазначив затриманий.

Андрій Бородавка уточнив, що протестні акції курирували з Адміністрації президента РФ. Зокрема, управління з соціально-еклономічними відносинам з країнами СНД. З лютого 2015 року, за словами Бородавки, координацію і організацію акцій по Харкову і деяким іншим областям здійснював депутат Держдуми Михайло Маркелов. Також харків’янин зустрічався з Іналь Ардзінба — молодим кремлівським політиком, який курирує проекти «ДНР» та «ЛНР». Одна з зустрічей відбулася у кафе «Шоколадниця». Співрозмовники планували масштабну акцію протесту працівників Харківського авіазаводу. «Повинні були пройти по вулиці Сумській, перекривши її, розвісити плакати «За співпрацю з Росією», «За відновлення економічних зв'язків» та інші, і найголовніше — найняти невеликий літак або вертоліт, який повинен був супроводжувати колону і розкидати листівки», — зазначив Андрій Бородавка.

Він підкреслив, що не останню роль в харківських події грає син Алли Александровської Олександр, який живе в Бєлгороді та дружить з керівником «Харківських партизан» Олегом Сомченко. Син затриманої харківської комуністки має безпосередні контакти з Адміністрацією президента і регулярно їздить до Москви.

Нагадаємо, обласне управління СБУ затримало Андрія Бородавку 4 липня. Суд РФ визнав його винним у порушенні правил в'їзду в Російську Федерацію, присудив штраф в розмірі 5000 рублів і примусову депортацію.

30 червня Київський районний суд Харкова постановив заарештувати майно екс-нардепа від КПУ Алли Александровської, вилучене співробітниками СБУ під час обшуку в її квартирі, а в якості запобіжного заходу — взяти підозрювану під варту на 60 днів без права внесення застави. Прихильники та противники головної комуністки Харкова одночасно мітингували під облпрокуратурою з протилежними закликами. 8 липня мало відбутися слухання апеляції адвокатів щодо запобіжного заходу, але Александровська не з’явилася, заявивши про погане самопочуття.

comments powered by HyperComments