Світ

07:30
Протягом минулого 2011-го року відомий інтернет-проект Джиммі Вейлза Вікіпедія зібрав від благодійників рекордні 20 мільйонів доларів. Вікіпедія, створена у 2001 році, на сьогодні нараховує понад 20 мільйонів статей, написаних понад 200 мовами народів світу. Серед них найбільше статей написано англійською та німецькою.
14:00
Британська дослідницька фірма "Arieso" провела дослідження з вражаючими результатами. Як з'ясувалося, всього за два роки відбулася радикальна зміна в споживанні мобільного трафіку. Якщо в 2009 році 40 % мобільного трафіку даних споживали 10 % абонентів, то вже в 2011 році ті ж 10 % абонентів спожили вже 90 % даних, переданих по мобільних мережах.
13:49
У п'ятницю, 6 січня, на прес-конференції міністр внутрішніх справ Чехії Ян Кубіце повідомив про надання політичного притулку Олександрові Тимошенку,чоловіку Юлії Тимошенко. При цьому він підкреслив, що рішення ухвалено саме міністерством внутрішніх, а не закордонних справ,тобто мова йде про внутрішнє питання Чеської Республіки.
15:09
Представники Федерації профсоюзів силових структур Польщі (FZZSM) оголосили про проведення 12 січня акцій протестів у чотирьох приймаючих містах Євро 2012 – Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Познані.
16:01
«Хто модернізує Україну?» - запитує газета «Dziennik.Gazeta Prawna» і продовжує: "Незалежно від того, як сильно ми хотіли б визнати успіхом закінчення переговорів Україна-ЄС про Асоціацію, приклад Києва як на долоні показує усі недоліки східної євросоюзної політики...
11:52
За повідомленням прес-служби Міністерства охорони здоров'я Словацької Республіки керівник цього відомства Іван Ухліарік планує залучити понад триста лікарів з України для розв'язання проблем, що породжені страйком словацьких лікарів.
14:45
На проспекті Сахарова в Москві відбувається запланований мітинг незгодних з результатами парламентських виборів 4 рудня. Серед тих, хто виступив зі сцени - опозиціонери Боріс Нємцов, Ґріґорій Явлінскій, Міхаіл Касьянов та Владімір Рижков, блогер Алєксєй Навальний, письменник Боріс Акунін, колишній міністр фінансів Росії Алєксєй Кудрін.
18:32
Найбільшою довірою громадян Грузії користується церква. Про це свідчать результати дослідження громадської думки, проведеного американською організацією "міжнародний республіканський інститут" (IRI).
13:01
19 грудня через витік дистильованої води зупинили один з двох реакторів єдиної в країні АЕС "Чернавода".
18:20
У Словаччині - черговий конфлікт медиків з державою. Ледве уряду вдалось погасити масові протести лікарів державних установ проти незадовільної оплати їх праці, як претензії до Міністерства охорони здоров'я висловили терапевти.