Світ

10:51
У березні в Словацькій Республіці відбудуться позачергові вибори парламенту. Офіційна агітаційна кампанія розпочалась 18 лютого.
17:01
18 лютого в Латвії відбувся референдум щодо надання державного статусу російській мові (відповідні зміни пропонувалось внести до п'яти статей Конституції республіки). За попередніми підрахунками, лише 22,5 відсотки учасників референдуму проголосували на підтримку такої пропозиції. Проти висловилось 77,22 % латвійців.
01:16
На Міжнародному кінофестивалі "Берлінале" працює Український стенд, на якому представлено доробки національного кінематографу за 2011 рік.
00:47
Ще в листопаді 2008 року троє українців-будівельників під час реконструкції одного з будинків у столиці Чехії знайшли великий срібний скарб. Вони передали його міській владі.
17:34
Російськими спецслужбами протягом 2011 року було виявлено 199 осіб, що виконували розвідувальну діяльність в інтересах іноземних держав, По словам президента РФ Д. Медвєдєва, серед шпигунів було 158 агентів та 41 кадровий співробітник закордонних спецслужб, причому 26 з них - громадяни Російської Федерації.
14:54
Засновником сайту є Тома Савчак, магістр українсько-польської філології Вармінсько-Мазурського університету на півночі Польщі, співавтором - Мирослава Наконечна, також магістр Вармінсько-Мазурського університету.
13:59
Twitter оголосив про можливість блокування контенту, який суперечить нормам певної країни. Такі записи не будуть бачити жителі лише цієї країни, для усіх інших вони будуть доступними.
13:11
У Чехії поступово обнародуються результати минулорічного перепису населення. Кількість жителів столиці досягла 1, 273 млн. осіб. З 2001 року населення Праги зросло на 104 тисячі нових мешканців.
11:09
20 січня суд наклав арешт на майно мерії Праги. Заарештовані всесвітньо відомі середньовічні пам'ятки Карлів міст, Ратуша на Староміській площі, будинок мерії на Маріанській площі. Притому відповідне судове рішення міська влада отримає лише 23 січня, але на сайті Чеського реєстру майна напроти всіх об'єктів вже позначено "заарештовано".
11:19
Почався черговий конкурс на сім нових чудес. Цього разу вибираємо найгарніше місто планети. Конкурс оголосив вже згадуваний при нагоді голосування на сім нових чудес природи і сім нових чудес архітектури Швейцарський фонд "New7Wonders".