Прогресивна соціалістична партія України: Куди вітер віє

Ліна Кажан  |  Вівторок, 11 січня 2011, 00:52
Виникає питання – як сприймати курс ПСПУ?
Прогресивна соціалістична партія України: Куди вітер віє

Прогресивна соціалістична партія України (ПСПУ) з`явилася в 1996 р. Засновниками її були Наталія Вітренко та Володимир Марченко.
Наталія Михайлівна Вітренко (дівоче прізвище Дубинська) народилася 28 грудня 1951 р. у Києві. Закінчила обліковий факультет Київського інституту народного господарства в 1973 р. Займалася науковою діяльністю. У 1991 р. працювала з Комуністичною Партією України (КПУ). Після заборони КПУ була у Соціалістичній Партії України (СПУ). У 1994 р. потрапила у Верховну Раду України (ВРУ) від СПУ. 20 квітня 1996 р. створила свою власну партію. У 2002 р. ПСПУ не ввійшла до складу ВРУ через нестачу голосів виборців. У 2004 р. Наталія Вітренко стала членом Вищої Ради Міжнародного Євразійського Руху. Того ж року безуспішно балотувалася на посаду президента України. У другому турі віддала свої голоси Віктору Януковичу. Зараз розлучена. Має дітей та онуків. Дочка Наталії Михайлівни є членом ПСПУ та працює помічником-консультантом у Верховній Раді України. Син був головним радником голови правління НАК «Нафтогаз України».
Харківський осередок ПСПУ очолює Василь Андрійович Рудаков. Народився 15 листопада 1945 р. у Курській області (Росія). У 1967 р. закінчив Харківський державний університет. За фахом – інженер-фізик. Займався науковою діяльністю. У 1967 – 1996 р. працював у Харківському фізико-технічному інституті. У 1996 – 2001 р. був у харківській філії «Енергоатом контроль-сервіс». З 2001 р. – співробітник інституту фізики плазми ННЦ ХФТІ. У 2006-2010 рр. – депутат Харківської облради. Керівник фракції Блока Наталії Вітренко «Народна опозиція». Входив до складу комісії з питань бюджету.
Програма ПСПУ включає такі пункти (надається мовою оригіналу):
• "Вхождение в Единое Экономическое пространство с Россией, Беларусью и Казахстаном.
• Создание нового межгосударственного союза Украина-Беларусь-Россия. Система коллективной безопасности станет надежным гарантом суверенитетов наших стран. Ее важным элементом будет базирование Черноморского флота РФ в Крыму.
• Развитие аграрно-промышленного комплекса через льготное кредитование,… создание больших коллективных хозяйств и фермерских ассоциаций…
• Возвратим трудовые сбережения в полном объеме за три года (законпроект Витренко «О возвращении трудовых сбережений населению» принят в двух чтениях).
• Полновластие советов депутатов трудящихся.
• Автономия Закарпатья и Галичины.
• Двойное гражданство.
• Государственный статус русского языка."
Виникає питання – як сприймати курс ПСПУ? Чи не схоже це на повернення до Радянського Союзу? Пані Вітренко всіляко заперечує таку думку у своїй книзі «77 вопросов к Н. Витренко». Тоді чи не означає це спробу розділити наш єдиний український народ?
 

comments powered by HyperComments