19 серпня 2011

13:48
Фестиваль екологічної урбаністики проходитиме у Харкові з 26 до 28 серпня. Фестиваль стане низкою вуличних акцій на захист Харкова. Назва фестивалю теж не є випадковою. Акумулятор спочатку підключають до джерела живлення, де він бере енергію, а потім розряджають, використовуючи його запаси. Сергій Жадан вважає, що нинішня влада використовує всі запаси і ресурси міста, цим самим виснажуючи його. Тому Харків потребує нової енергії – фестивалю.
23:15
Відгули основні битви громадянської війни. Демобілізовані селяни поверталися по своїх селах. При поверненні з'ясувалось, що реальність життя зовсім не відповідала тим ідеалам, за які вони проливали свою кров на братовбивчих фронтах. Політика "військового комунізму" була неспроможна зацікавити селян у нарощуванні об'ємів виробництва хліба. По всій країні пройшла хвиля селянських бунтів. Але основне полум'я народної війни зайнялося у східних та центральних районах України.
09:22
З 22 серпня по 18 вересня 2011 р. в українській Вікіпедії проводитиметься «Тематичний місяць Харківщини» з метою покращення вже існуючих та написання нових статей про видатних уродженців і діячів, життя яких пов’язане з Харківщиною, географію та історію міст і сіл, промислові підприємства регіону, засоби масової інформації, спортивні клуби, освітні заклади, культурні та історичні пам'ятки Харківщини тощо.