18 липня 2013

16:17
16 липня у харківській книгарні «Є» відбулася чергова зустріч клубу «Апостроф», героїнею якої стала поетеса і публіцист з Конотопа Галина Опришко. Гостя з Сумщини показала себе і як завзятий полеміст, коли бесіда звернула на суспільно актуальні теми, як-от становище української мови й рівень сучасної поп-культури в Україні. – Я не погоджуюся з публіцистами, які закликають штучно підтримувати українське, – зокрема сказала пані Галина. – Я за здорову конкуренцію. Наш культурний продукт може і мусить виживати самотужки, без милиць і пільг.
15:38
17 липня ввечері в Азовському морі російські прикордонники переслідували човен українських моряків, поки їх човен не перекинувся.
15:33
Курс долара на міжбанку показав незначне зростання – близько півкопійки. Курс євро ж знизився на 1 копійку.
15:20
В обмінних пунктах найбільш помітні коливання відбулися з євро – валюта подешевшала на 3-5 копійок. Курс долара не змінився, російський рубль трохи виріс.
16:38
«За – 355. Проти – 4. Рішення прийнято». Такими словами відзначилась доленосна подія для нашої держави – прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, яка на офіційному рівні закріпила основи майбутнього української державності.
14:48
Міжбанківський валютний ринок відкрився зниженням курсу євро на 3 копійки.
14:56
На четвер, 18 липня, НБУ встановив офіційний курс гривні, підвищивши котирування євро і російського рубля та залишивши курс долара без змін.