Віктор Суботін: Усі суди ми виграли

Неділя, 14 серпня 2016, 13:58
Генеральний директор ПАТ «Турбоатом» в інтерв’ю для «Справжньої Розмови» розповів про ситуацію на підприємстві, зокрема, що стосується корпоративних конфліктів.
Віктор Суботін: Усі суди ми виграли

Нагадаємо, ситуація виникла ще у 2007 році, коли Віктора Суботіна було тільки призначено. «Ситуація з «Турбоатомом» була для мене несподіванкою. Тодішній директор Анатолій Бугаєць став депутатом обласної ради, на своє місце рекомендував Євгена Бєлінського, заступника свого, з яким вони відпрацювали більше 20 років. За рік роботи директором докорінно змінилося ставлення до нього, і Бугаєць настійно рекомендував мені очолити завод, оскільки, на його думку, підприємство гинуло під керівництвом Бєлінського», — розповів Віктор Суботін.

За його словами, конфлікт триває досі: «Бєлінський періодично спливає, намагається використовувати прихід нової влади, різні політичні та економічні угруповання для дестабілізації ситуації навколо «Турбоатома». В кінцевому підсумку ми показуємо і розповідаємо показово про нашу роботу, переконуємо в тому, що робота ефективна. Ситуація вщухає до чергового витка усіляких вигадок Бєлінського. Як тільки з'являються слухачі, відразу з'являються різні такі сюжети».

Генеральний директор ПАТ «Турбоатом» повідомив, що на сьогоднішній день завод виграв усі суди. «В тому числі Бєлінському близько 60 тисяч приписано штрафу за неправдиву інформацію. Він повинен виплатити «Турбоатому» за нанесення моральної шкоди. Фахівцям ситуація вже зрозуміла», — резюмував Віктор Суботін.

Нещодавно олігарх Костянтин Григоришин, якому належить 15% акцій «Турбоатома» та приписують роль одного з джерел конфліктів на підприємстві, подав документи для отримання українського громадянства. Під час інтерв’ю Віктор Суботін повідомив про відносини з акціонером: «Рівні стосунки. Він пішов до наглядової ради. Було переобрано наглядову раду. Загалом, все за законом. Він отримав дивідендів у 2015 році $5,8 млн., а в цьому він отримуватиме 7,5. Це до питання про те, чи подобається йому бути акціонером «Турбоатома», чи ні.  Ефективність роботи заводу визначає такі дивіденди. В акціонерному товаристві у нього частка — він не отримує такі дивіденди. Думаю, претензій не повинно бути».

Зазначимо, що великі підприємства і компанії Харківщини, зокрема «Турбоатом», за 7 місяців 2016 року сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 10 млрд. грн. податків і зборів.

Повне інтерв'ю з генеральним директором ПАТ «Турбоатом» Віктором Суботіним читайте в понеділок, 15 серпня. В авторській рубриці шеф-редактора Медіагрупи «Дозоры» («Восточный Дозор», «Южный Курьер», «Справжня Варта» etc) Ростислава Касьяненка «Справжня Розмова» начальник Облавтодору Євген Зражевець розказав про про те, як став шляховиком, про розвал своєї служби командою Добкіна, патріотизм в бізнесі, харківський БАМ і відносини з Райніним, ДАІ, кар'єри та вбивць автодоріг, Дорожний фонд та співфінансування доріг, начальник ГУ ДФС Харківської області Микола Рибаков — про те, скільки збирає податків, одеській менталітет, дітей та дружину, детінізацію зарплат, оподаткуванням аграріїв, охоронний та IT-бізнес та сервісну службу «з людським обличчям», директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко — про спортивні досягнення, розвиток інфраструктури, олімпійські надії та збірну, а директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага — про шлях до посади, листування з громадянами в «Фейсбуці», субсидії, виплати переселенцям, жорсткість у рішеннях та європейський досвід.

comments powered by HyperComments