На відміну вiд «народної команди» Фельдмана, «Металіст 1925» буде по-справжньому народною - Фанати

Четвер, 25 серпня 2016, 11:50
Сьогодні у Харкові презентують новий футбольний клуб "Металіст 1925".
На відміну вiд «народної команди» Фельдмана, «Металіст 1925» буде по-справжньому народною - Фанати

У силу різних обставин Харків позбувся великого футболу. Розуміючи той факт, що місту потрібна команда, яка буде відстоювати честь міста і країни на футбольних полях, ентузіасти, футбольні функціонери, заслужені спортсмени, фанати і вболівальники своїми силами організували футбольний клуб. Основна мета, яка ставиться перед клубом - вихід у вищу лігу за мінімально можливий термін.

За словами Сергія Стороженка, вперше в Україні ми маємо спробу створити народну команду, яка утримувалася б за кошти уболівальників. Така практика, коли вболівальники не тільки організаційно або фінансово беруть участь у долі клубу, але і входять в його керівні органи.

«У цьому проекті вперше в Харкові, та чого там - вперше в Україні, буде здійснено постулат УЄФА: право бути почутим кожним вболівальником. Тобто кожен небайдужий до долі клубу харків'янин буде відчувати себе частиною цього проекту», - сказав представник харківських "ультрас" Ігор «Гарісон» Лядов.

На думку місцевих футбольних фанатів, «Металіст 1925» має всі шанси стати істинно народною командою. Причому не в тому статусі, в якому свого часу клуб-тезку позиціонував Олександр Фельдман, роздаючи акції клубу без права голосу на зборах акціонерів. Харківські «ультрас», яких сьогодні на прес-конференції буде представляти спікер громадянського корпусу «Азов» Ігор «Гарісон» Лядов, отримає реальні важелі управління новим клубом.

Між тим, в минулу неділю «Металіст 1925» почав Чемпіонат в Аматорській лізі 2016/17, здобувши свою першу перемогу над кіровоградським «Інгульцем» з рахунком 2:1. Найближчий матч  клубу відбудеться 27 серпня - з МФК «Житомир», початок о 16:00.

Офіційні сторінки клубу в соціальних мережах: Вконтакті, Фейсбуці. 

Що стосується харківського ФК "Металіст" (президент Курченко), у 2014 році після втечі з України бізнесмена Сергія Курченко, клуб не мав постійного фінансування. Загальний борг перед футболістами та персоналом харківського ФК перевищує 30 млн. грн. Цього року «Металіст» втратив місце у вищій лізі.  Не заявлена команда і у списку першої ліги.

Нині клуб живе за рахунок колишніх трансферів. Через борги головному стадіону Харкова вимикають світло.

У квітні Олександр Ярославський обмовився про можливе придбання «Металісту».

Доля «Металіста» залишається невідомою — до сих пір керівництво клубу не оголосило ні про розформування команди, ні про будь-які плани щодо виходу з кризи. На початку літа проходила акція на підтримку діяльності команди, ініційована фанатами.

comments powered by HyperComments