На Харківщині в черговий раз викрили незаконну вирубку дерев

Четвер, 3 жовтня 2019, 15:22
Трактор з причепом, що перевозив десь 30 колод дубу, правоохоронці зупинили в Балаклійському районі Харківської області.
На Харківщині в черговий раз викрили незаконну вирубку дерев

Як повідомили у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області, подія сталась 1 жовтня.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі з конфіскацією незаконно добутого.

Нагадаємо, що 4 вересні під керівництвом голови ХОДА пройшла нарада щодо запобігання вирубці лісу в регіоні. Керівництво силових структур отримало чітку вимогу щодо контролю за ситуацією в усіх районах Харківщини.  

Зараз розслідуванням справи «чорних лісорубів» на Харківщині займається ДБР. Йдеться про зловживання службовим становищем, вчинене службовими особами з корисливих мотивів чи в інтересах інших осіб, що призвело до тяжких наслідків. Кримінальне провадження за фактом масового вирубування лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп» відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

27 вересня директор Жовтневого лісгоспу Руслан Чагаровський розповів про результати позапланової ревізії в лісовому господарстві. У Жовтневому лісхозі на Харківщині незаконно спилили 11 734 кубів деревини, що дорівнюється приблизно 50 тисяч здорових дубів. Сума збитків сягає 112,5 мільйонів гривень.

comments powered by HyperComments