Чорним лісорубам, що знищували дерева на території університету оголошено підозру

Середа, 9 жовтня 2019, 13:38
Харківська місцева прокуратура №6 затвердила підозру двом мешканцям Харкова у незаконній порубці дерев, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 246 КК України).
Чорним лісорубам, що знищували дерева на території університету оголошено підозру

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлєв, підозрювані (38 років та 39 років) вирубали дуби та клени на територію Харківського Національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи збитки державі склали майже 50 тис. грн. 

Санкція ч.2 ст.246 КК України передбачає максимальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває і перебуває на фінальній стадії розслідування. 

Нагадаємо, що 4 вересні під керівництвом голови ХОДА пройшла нарада щодо запобігання вирубці лісу в регіоні. Керівництво силових структур отримало чітку вимогу щодо контролю за ситуацією в усіх районах Харківщини.  

Зараз розслідуванням справи «чорних лісорубів» на Харківщині займається ДБР. Йдеться про зловживання службовим становищем, вчинене службовими особами з корисливих мотивів чи в інтересах інших осіб, що призвело до тяжких наслідків. Кримінальне провадження за фактом масового вирубування лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп» відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

27 вересня директор Жовтневого лісгоспу Руслан Чагаровський розповів про результати позапланової ревізії в лісовому господарстві. У Жовтневому лісхозі на Харківщині незаконно спилили 11 734 кубів деревини, що дорівнюється приблизно 50 тисяч здорових дубів. Сума збитків сягає 112,5 мільйонів гривень.

comments powered by HyperComments