Справа «чорних лісорубів». На Харківщині керівники держлісгоспу розкрали деревини на більше ніж 6 мільйонів гривень

Субота, 19 жовтня 2019, 09:11
Служба безпеки України викрила масштабне розкрадання цінних порід деревини з ДП «Красноградське лісове господарство» Харківської області.
Справа «чорних лісорубів». На Харківщині керівники держлісгоспу розкрали деревини на більше ніж 6 мільйонів гривень

Посадовці лісгоспу налагодили незаконне вирубування лісу понад встановлені санітарні норми. Необліковану деревину фігуранти справи нелегально реалізовували. Під виглядом санітарних рубок посадовці знищили понад двадцять гектарів лісонасаджень дубу і сосни, повідомили у прес-службі СБУ.

Проведена Харківським науково-дослідним інститутом судових експертиз ім. Бокаріуса комплексна економічна та інженерно-екологічна експертиза встановила завдані державі збитки у розмірі 6,2 мільйона гривень. Під час санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання фігурантів справи правоохоронці виявили речові та документальні докази протиправної діяльності.

Наразі п’ятьом посадовцям держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата майна, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 4 вересні під керівництвом голови ХОДА пройшла нарада щодо запобігання вирубці лісу в регіоні. Керівництво силових структур отримало чітку вимогу щодо контролю за ситуацією в усіх районах Харківщини.  

Зараз розслідуванням справи «чорних лісорубів» на Харківщині займається ДБР. Йдеться про зловживання службовим становищем, вчинене службовими особами з корисливих мотивів чи в інтересах інших осіб, що призвело до тяжких наслідків. Кримінальне провадження за фактом масового вирубування лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп» відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

27 вересня директор Жовтневого лісгоспу Руслан Чагаровський розповів про результати позапланової ревізії в лісовому господарстві. У Жовтневому лісхозі на Харківщині незаконно спилили 11 734 кубів деревини, що дорівнюється приблизно 50 тисяч здорових дубів. Сума збитків сягає 112,5 мільйонів гривень.

 

comments powered by HyperComments