Харківська СБУ затримала п’ятьох «чорних лісорубів» (ФОТО)

Четвер, 7 листопада 2019, 18:38
Знищення дерев вздовж залізничних колій на Харківщині загрожувало виникненням надзвичайних ситуацій на транспорті.
Харківська СБУ затримала п’ятьох «чорних лісорубів» (ФОТО)

Організоване угруповання, до складу якого входило п’ятеро мешканців регіону, займалося незаконною вирубкою дерев для продажу, повідомив начальник прес-центру СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Лісові насадження, які цікавили зловмисників, були вздовж магістральних колій і захищали транспортні комунікації від ерозії залізничних насипів.
Знищення дерев протягом десяти місяців завдало збитки державі на майже 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що 4 вересні у ХОДА пройшла нарада щодо запобігання вирубці лісу в регіоні. Керівництво силових структур отримало чітку вимогу щодо контролю за ситуацією в усіх районах Харківщини.  

Зараз розслідуванням справи «чорних лісорубів» на Харківщині займається ДБР. Йдеться про зловживання службовим становищем, вчинене службовими особами з корисливих мотивів чи в інтересах інших осіб, що призвело до тяжких наслідків. Кримінальне провадження за фактом масового вирубування лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп» відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

27 вересня директор Жовтневого лісгоспу Руслан Чагаровський розповів про результати позапланової ревізії в лісовому господарстві. У Жовтневому лісхозі на Харківщині незаконно спилили 11 734 кубів деревини, що дорівнюється приблизно 50 тисяч здорових дубів. Сума збитків сягає 112,5 мільйонів гривень.

comments powered by HyperComments