Скандального лісника Сису звільнено з посади

П'ятниця, 24 січня 2020, 17:24
Директора ДП «Гутянське лісове господарство», який підозрюється у службовій недбалості, звільнили.
Скандального лісника Сису звільнено з посади

Про це повідомив керівник Держагентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький.

«Почали очищення лісової галузі України!!! Сьогодні підписав наказ про звільнення Віктора Сиси з посади директора Гутянського лісгоспу, що на Харківщині. 

Людина, яка порушує законодавство і не забезпечує збереження та ефективне використання лісових ресурсів не може працювати в лісовому господарстві.

Допускати такі обсяги незаконних рубок просто неприпустимо. Від цього страждає і навколишнє середовище, і лісогосподарське підприємство, і держава», - написав він.

Нагадаємо, Московський райсуд Харкова 16 січня відсторонив від посади директора ДП «Гутянське лісове господарство». Директор зазначеного державного підприємства, несумлінно ставлячись до своїх прямих обов’язків та неналежно їх виконуючи, не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було ввірене. 

Згідно ч. 2 ст. 367 КК України підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, у жовтні директора «Гутянського лісгоспу» було затримано «на гарячому» при спробі дати хабаря старшому детективу НАБУ у розмірі 100 тисяч доларів за вирішення питання про закриття кримінального провадження. До речі, запропонувавши детективу НАБУ хабар у сто тисяч доларів, Сиса віддав по факту суму у сто десять тисяч доларів.

 

comments powered by HyperComments