Війна за «Барабашово»: підприємці заблокували техніку комунальників (ФОТО)

П'ятниця, 21 лютого 2020, 15:58
Члени ініціативної групи «Stop дорога» 21 лютого не дозволили харківським комунальникам демонтувати вхідну групу по вулиці Академіка Павлова.
Війна за «Барабашово»: підприємці заблокували техніку комунальників (ФОТО)

Як повідомляє NewsRoom, близько 7 ранку у супроводі співробітників муніципальної охорони на ринок прибули комунальники і 4 автокрана. За словами Сергія Дульфана дана конструкція встановлена незаконно.

Але комунальникам завадили члени ініціативної групи, які заблокували техніку посеред проїжджої частини.

«Після цього сталася бійка, в яку присутні на місці поліцейські вважали за краще не втручатися. Коли пристрасті трохи вщухли, автокрани відвели в сторону від вхідної групи, щоб звільнити проїзд трамваям», - йдеться у повідомленні.

Фото: NewsRoom

Нагадаємо, мерія аргументує необхідність нової дороги задля поліпшення транспортного сполучення густонаселеного Салтівського житлового масиву з центральною частиною міста шляхом подовження пр. Ювілейного до вул. Шевченка. Це дозволить перерозподілити транспортне навантаження з вул. Академіка Павлова, Салтівського шосе та інших прилеглих вулиць.

На сесії міської ради 21 вересня міський голова заявив. що місто наведе лад із землею в районі «Барабашово». Депутати ухвалили рішення про перейменування комунального підприємства «Харків-Паливо» на комунальне підприємство «Міський торговий ринок». За словами Кернеса, підприємство створене для того, щоб вирішити земельний конфлікт на ринку «Барабашово», і щоб підприємці могли укладати прозорі договори безпосередньо з КП.

11 грудня Харківський міський голова Генадій Кернес зустрівся з головою ХОДА Олексієм Кучером. Темою розмови стала дорога через ТЦ «Барабашово».

З 13 лютого підприємці з «Барабашово» встановили барикади, щоб заважити комунальникам розпочати будівництво дороги. Акція  триватиме, доки міськрада не скасує своє рішення про будівництво дороги.

comments powered by HyperComments