Сутички на «Барабашово»: прокуратура вимагає більш суворого запобіжного заходу

Вівторок, 3 березня 2020, 11:31
Прокуратура Харківської області оскаржуватиме обраний судом запобіжний захід щодо 55 учасників масових заворушень на «Барабашово».
Сутички на «Барабашово»: прокуратура вимагає більш суворого запобіжного заходу

Як повідомили у прес-службі облпрокуратури, місцевою прокуратурою № 2 готуються апеляційні скарги щодо обраного запобіжного заходу всім учасникам масових заворушень, оскільки Київський районний суд не врахував всі ризики, передбачені ст. 177 КПК України, які вказані у клопотанні прокурора.

«Вказані 55 осіб підозрюються у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України (масові заворушення). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, конфлікт навколо ТЦ «Барабашово» має тривалу історію. Він загострився, коли міськрада затвердила будівництво дороги через ринок «Барабашово».  Мерія аргументувала необхідність нової дороги задля поліпшення транспортного сполучення густонаселеного Салтівського житлового масиву з центральною частиною міста.

Після цього майже кожну сесію міськради пікетують підприємці з «Барабашово», які вимагають скасувати рішення про будівництво дороги.

З 14 лютого боротьба за харківський ринок «Барабашово» увійшла у нову фазу – на території торгівельного центру з’явились барикади, протитанкові загородження, шини. 27 лютого під час силового протистояння були травмовані учасники конфлікту та кілька правоохоронців.

Нагадаємо також, що кримінальне провадження за фактом масових заворушень на ТЦ «Барабашово» 27 січня відкрито за ч.1 ст.294 КК України. Якщо суд визнає підозрюваних винними у цьому злочині, їм загрожую вирок від 5 до 8 років позбавлення волі.

comments powered by HyperComments