Як рятувальники ліквідували пожежу у торгівельному центрі «Барабашово» (ФОТО)

Четвер, 16 квітня 2020, 11:15
16 квітня о 02:50 до чергової частини ГУ ДСНС України у Харківській області надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла за адресою: м. Харків, вул. Амурська, торговий центр «Барабашово». Осередок пожежі знаходився у торгівельному павільйоні модульного сектору «Б».
Як рятувальники ліквідували пожежу у торгівельному центрі «Барабашово» (ФОТО)

На момент прибуття перших рятувальних підрозділів у двоповерховому торгівельному павільйоні горіли товари господарчого вжитку на площі 200 кв.м. та були пошкоджені вікна суміжного павільйону. Відразу керівником гасіння пожежі було прийняте рішення про підвищення номеру складності пожежі.

У гасінні пожежі брало участь 11 відділень рятувальників на автоцистернах. Всього задіяні близько 60 чоловік особового складу ДСНС. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати у апаратах на стисненому повітрі для захисту органів дихання.

Локалізовано пожежу о 03:22, повністю ліквідовано о 04:31. Причина загорання та збитки наразі встановлюється. Жертв та постраждалих немає. Правоохоронними органами проводиться перевірка по даному факту.

На місці події працювала оперативна група ГУ ДСНС України у Харківській, а також слідчо-оперативна група ГУ Національної поліції України у Харківській області та прокуратура.

Нагадаємо, конфлікт навколо ТЦ «Барабашово» має тривалу історію. Він загострився, коли міськрада затвердила будівництво дороги через ринок «Барабашово».  Мерія аргументувала необхідність нової дороги задля поліпшення транспортного сполучення густонаселеного Салтівського житлового масиву з центральною частиною міста.

Після цього майже кожну сесію міськради пікетують підприємці з «Барабашово», які вимагають скасувати рішення про будівництво дороги.

З 14 лютого боротьба за харківський ринок «Барабашово» увійшла у нову фазу – на території торгівельного центру з’явились барикади, протитанкові загородження, шини. 27 лютого під час силового протистояння були травмовані учасники конфлікту та кілька правоохоронців.

Нагадаємо також, що кримінальне провадження за фактом масових заворушень на ТЦ «Барабашово» 27 січня відкрито за ч.1 ст.294 КК України. Якщо суд визнає підозрюваних винними у цьому злочині, їм загрожую вирок від 5 до 8 років позбавлення волі.

comments powered by HyperComments