3G, який змінив країну: за рік апетити абонентів зросли, а переваги змінилися

П'ятниця, 11 березня 2016, 15:59
3G прийшов до України понад рік тому. Якісний інтернет нового покоління в Харкові з'явився відносно недавно - в лютому поточного року. Уже на сьогоднішній день жителі першої столиці встигли відчути різницю.
3G, який змінив країну: за рік апетити абонентів зросли, а переваги змінилися

У рамках спецпроекту «Якісний 3G» ми продовжуємо перевіряти швидкість 3G-інтернету від «Київстару» в різних районах Харкова.

Сьогодні ми перевірили, як працює інтернет нового покоління в районі аеропорту, на ст. м. «Проспект Гагаріна», а також на зупинці «Одеська».

     

Як бачимо, незважаючи на відокремленість районів від центрі міста, швидкість інтернету тішить: вона практично не відрізняється у всіх трьох районах.

Тим часом, експерти відзначають, що 3G розширює можливості українців.

«Як показує наш досвід з Європи і країн, що розвиваються, видимі зміни слід очікувати не раніше ніж через 2 роки. Незважаючи на це, вже сьогодні ми можемо говорити про розширення можливостей для українців, так як запуск 3G завжди призводить до більшої мобільності, розвитку технологій, поліпшення якості спілкування і можливості бути онлайн в будь-якій точці міста », - зазначив генеральний директор Ericsson-Україна Войцех Байда в інтерв'ю IGate.

На сьогоднішній день вітчизняні компанії вже відчули на собі зміни, які відбуваються в бізнес-сфері з появою в країні швидкісного інтернету. Так, одним з важливих факторів, що визначають успіх тієї чи іншої компанії, є наявність мобільної версії сайту.

За даними експертів, 74% користувачів йдуть з мобільного сайту, який завантажується довше 5 секунд. Особливо важлива ця статистика для сфери онлайн-покупок. Зараз в Україні збільшується кількість інтернет-магазинів. Така ж тенденція спостерігалася і в Європі, і в Америці, коли там впроваджувався 3G-інтернет.

На сьогоднішній день обсяг мобільного трафіку складає 1 Гб в місяць на користувача. Крім того, відзначається зростання проникнення смартфонів. З впровадженням 3G в Україні зріс попит на мультимедійний контент - потокове відео і аудіо.

В рамках нашого спецпроекту «Якісний 3G», який реалізується завдяки підтримці найбільшого вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому так актуальне зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів. Ми вже ділилися секретами, що робити, якщо 3G-інтернет гальмує, а також як зробити так, щоб 3G не обійшовся вам надто дорого і як можна вигідно використовувати 3G від Київстар в Харкові.

comments powered by HyperComments