Країна

10:30
Національні ігри нескорених пройдуть 12 травня в Києві.
17:19
З 15 по 29 травня в Ужгороді й Мукачеві триватиме культурний форум «СлободаКульт», котрий методами мистецтва запрошує учасників до діалогу про своєрідність і подібність українських регіонів. Усього програм форуму, який презентуватиме культуру Слобожанщини на Закарпатті, буде шість. Одна з найважливіших — візуально-перформативна.
20:22
У другій декаді травня «Укрзалізниця» призначила одним складом формування Південної залізниці два додаткових швидкі потяги: денний №233/234 Харків – Лисичанськ – Харків і нічний №238/237 Лисичанськ – Запоріжжя – Лисичанськ.
11:13
Наші люди здебільшого працюють у 4 країнах: це Польща (основний реципієнт), Росія (з половини кількість людей, що там працюють, зменшилася до чверті), Італія і Чехія. Ці країни приймають 85% всіх трудових мігрантів.
17:01
В Україні судова реформа потребує змін.
16:08
Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI» триватиме чотири роки й допоможе близько 1000 особам отримати житло, у тому числі на Харківщині.
14:37
Фахівці відповідають - які документи потрібні, хто має підписувати, яких лікарів можна обрати, чи мають дитина і батьки обслуговуватись в одному закладі і чи виїжджатиме лікар до дитини додому.
12:41
З липня медичні заклади почнуть переходити на нову систему фінансування – держава платитиме саме тим лікарям та медзакладам, до яких звертаються люди за допомогою.
20:12
У зв'язку із введенням в експлуатацію нового Бескидського тунелю в Карпатах на залізниці Стрий – Мукачево – Чоп у період з 19 по 25 травня змінюються маршрути поїздів далекого сполучення, які курсують по цій ділянці.
13:01
Минулого тижня до нас звернулася родина, якій у харківській лікарні начебто відмовлялися надавати медичну допомогу дитині через те, що її батько — громадянин іншої країни (мама -- громадянка України). Просили довідку, яка б підтвердила українське громадянство дівчинки. Ситуація з родиною вирішилася, дівчинку належним чином лікують, але ми з колегою, адвокатом Олександром Семаком, вирішили прояснити, як узагалі в Україні регулюється медичне обслуговування іноземців? Якщо, скажімо, ваші чоловік або дружина мають іноземне громадянство, — як мають отримувати допомогу вони або ваші спільні діти?